Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Patates sektöründen 70 firma katıldı

NEVŞEHİR(MHA) Potato Days; Patates Tarla Günleri Türkiye Fuarının 3. sünü bu yıl Nevşehir Avanos' ta ziyaretçilerle buluştu. Fuarda Üretim, Tohumluk, Gübre, İlaç , Makine,Teknoloji olmak üzere Patates Sektöründen 70 kadar firma yer aldı.

Düzenlenen Fuarın açılış programına Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Protokol Üyeleri, Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, Sektör Temsilcileri ve Üreticiler katılım sağladı.

Fuarın açılış programında konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, patatesin önemli gıda maddeleri arasında yer aldığını, Nevşehir’in turizmi yanında bereketli toprakları ile tarımsal olarak da ülkemizin önemli illerinden birisi olduğunu, Patates üretimi ve depolanması konusunda öne çıktığını söyledi. Yaklaşık 2 Milyon ton depolama kapasitesine sahip 1321 adet doğal depoda Türkiye üretiminin yarısına yakın bir patatesin depolama imkanı olduğunu kaydetti.

Vali Ali Fidan konuşmasının devamında “Patatese ilişkin Nevşehir’de Fuarın düzenlenmesi, sektörün tüm temsilcilerinin burada bir araya gelmesi, üretime ilişkin yeni tekniklerin tanıtılması, üreticilerimize yeni yöntemler gösterilmesi çok kıymetli, bu anlamda Fuarımızın başarılı geçmesini diliyor, Sektörün tüm temsilcilerine ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Fuar alanında yer alan patates çeşitlerinin hasadı gerçekleştirilerek stantlar gezildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş Fuar alanında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yer alındığını ve burada üretici ve sektöre yönelik bilgilendirme çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu