Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

AÜB 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri Yapıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) himayesinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde ‘2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri’ düzenlendi.

Programa; TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜB Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları, bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, düzenlenen etkinliğin önemine dikkat çekti. Güçlü olabilmenin en önemli amacının bilim ve teknolojinin gidişatı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, bilim ve teknoloji ile geleceği inşa etmenin önemine değindi.

Dereceye Giren Projelere Ödülleri Verildi

  1. AR-GE Proje Pazarı yarışmasına katılarak dereceye giren projelerden; Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri alanında öğrenci kategorisinde Birincilik ödülünü Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Iraz Aktay, İkincilik ödülünü Üniversitemizden Abdüssamed Durmuş, Üçüncülük ödülünü ise Yozgat Bozok Üniversitesinden Cebrail Yıldırım aldı.

Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri alanında öğrenci kategorisinde Birincilik ödülünü Erciyes Üniversitesinden Zakarya Al-Shaebi, İkincilik ödülünü Erciyes Üniversitesinden Ümmügülsüm Yıldız, Üçüncülük ödülünü ise Erciyes Üniversitesinden Rüveyda Benk aldı.

Mühendislik ve Temel Bilimler alanında öğrenci kategorisinde Birincilik ödülünü Erciyes Üniversitesinden Murat Kıstı, İkincilik ödülünü Kayseri Üniversitesinden Eray İlgazi, Üçüncülük ödülünü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Özgül Yazar aldı.

Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri alanında uzman kategorisinde Birincilik ödülünü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Yaşar Akça, İkincilik ödülünü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden Mert Karaoğlan, Üçüncülük ödülünü ise Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Muhammed Taşova aldı.

Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri alanında uzman kategorisinde Birincilik ödülünü Hitit Üniversitesinden Güven Akçay, İkincilik ödülünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Zuhal Gülsoy, Üçüncülük ödülünü ise Erciyes Üniversitesinden Özgür Özalp aldı.

Mühendislik ve Temel Bilimler alanında uzman kategorisinde Birincilik ödülünü Kayseri Üniversitesinden Halil Şahan, İkincilik ödülünü Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden Furkan Birdal ve Üçüncülük ödülünü Kayseri Üniversitesinden Ali Ulvi Uzer aldı.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu