BölgeManşetler

Jandarmadan Dolandırıcıya Darbe

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Avanos İlçesi Mahmat Köyünde ikamet eden G.K. isimli vatandaşımızı, 22.10.2020 günü telefonla arayan şahıs kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra isminin FETÖ terör örgütüne karıştığını, hakkında adli soruşturmanın başladığını, başlatılan soruşturmanın kapanması için evinde bulunan ziynet eşyasını ve nakit parasını vermesini söylemiştir.

G.K. isimli vatandaşımız korkuya kapılarak evinde bulunan 85.000 TL değerindeki ziynet eşyasını ve nakit parasını kendisini arayan ve evine gelen dolandırıcılara teslim etmiştir.

Meydana gelen telefon dolandırıcılığı olayı ile ilgili Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan soruşturma sonucunda 23.10.2020 günü aynı köyde ikamet eden M.Y. isimli vatandaşımızı da aynı kişi aynı yöntemle dolandırmaya çalıştığının öğrenilmesi üzerine komutanlığımız ekipleri tarafından yapılan başarılı operasyonla telefon dolandırıcılığı yapan M.G., A.G., ve A.K. isimli üç şüpheli suçüstü yakalamıştır.

Şüpheli şahıslar Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı’nda adli işlemlerin bitimine müteakip Avanos Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı halkımızın huzur ve güveni için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”458″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu