Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Onların hayatlarını kolaylaştırmalıyız

NEVŞEHİR(MHA) 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Gülşehir ilçesinde bir program düzenlendi.

Gülşehir belediye başkanı Av. Fatih Çiftçi’nin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş ve Gülşehir belediyesi bünyesinde açılan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden çok sayıda engellinin katıldığı programda başkan Çiftçi, programa katılanların hemen hemen tamamıyla tek teke ilgilenip kendilerine günün anısına çeşitli hediyeler sundu.

Başkan Çiftçi, “Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla: Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasında, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor bütün engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu