BölgeManşetler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtımı Devam Ediyor

Nevşehir’de 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında öğrencilere verilecek ücretsiz ders kitaplarının okullara dağıtımı devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, dağıtımdan sorumlu Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş ile birlikte Bakanlık tarafından öğrencilere ücretsiz dağıtılacak olan kitapların muhafaza edildiği Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kitap deposunu ziyaret edip incelemelerde bulundu.

Bakanlık il depolarına toplam 520.646 adet kitap gönderildi.

İlimizde belirlenen Gülşehir ve Kozaklı ilçeleri ile merkez kitap dağıtım depolarına ulaştırılan kitaplar okullara dağıtılmaktadır. Merkez deposuna gönderilen 430.000 kitabın dağıtımı tamamlanmıştır. Merkez deposuna bağlı Ürgüp, Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerinin kitaplarının teslim çalışmalarına başlanmıştır. İlimizde bir hafta içerisinde ücretsiz ders kitabı dağıtımı tamamlanacaktır. Kitap dağıtım işi Müdürlüğümüz imkanlarıyla yapılmakta olup okul müdürlerinden oluşturulan komisyonca (Salih Yıldız, Yusuf Gönbel ve Yaşar Altuner) gerçekleştirilmektedir.

Kitap dağıtım çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Murat Demir “Bakanlığımız tarafından ilimize ulaştırılan ders kitapları yapılan planlama ile il merkezimizde ve ilçelerimizdeki okullarımıza düzenli bir şekilde ulaştırılmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm öğrencilerimizin ders kitapları okullarımıza ulaştırılacak ve okullarımızın açılacağı 6 Eylül sabahı öğrencilerimize teslim edilecektir. Kitap dağıtımında görevli olan personelimize ve okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Şimdiden sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi diliyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu