Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Açar’dan veda açıklaması

Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevinden ayrıldığını belirten Halit Açar, "Allah’a ısmarladık Nevşehir! Rabbimize hamdolsun...

İnancımız o ki, gayret İmanın gereğidir; İnsan, her alanda bir şey yapmaktan; yaşadığı yerde veya uhdesinde bulunan bir vazifede eksik varsa tamamlamaya, hata varsa düzeltmeye; mevcudu daha iyi hale getirmeye, insanların sıkıntılarını gidermeye, zaman ve imkan varsa geri duruyorsa bu gayretsizlik olur! Ey Hakikatın çerağı Pir Hünkar, akıl, iman, ilim ve edeple yoğurduğun bu topraklarda; Nevşehir’i Dilara’ya hizmetle şerefyab oldum. “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır, bir olalım, iri olalım, diri olalım ve eline, beline, diline sahip ol” öğüdün düsturlarımdan oldu. Kıymetli Büyüklerim, çocuk, genç; kadın, erkek Aziz Nevşehirli Hemşehrilerim, Hoca Ahmet Yesevi’ye bende olmuş; Onun hikmetlerini Anadolu’ya getiren Horasan erenlerini bağrında misafir eden kültür şehri Nevşehir’imize bir yıllık bir süre, Kutlu Devletimizin temsili bilinci ve sorumluluğuyla elhamdulillah layıkıyla hizmet etme şerefine nail oldum. Görev sürem boyunca gece, gündüz; hafta sonu, tatil demeden, kendimden ve ailemden fedakarlık ederek; gerek Devletimiz korumasındaki Milletimizin emaneti çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız ile kadınlara emanet hassasiyetiyle en iyisini, gerekse Vatanımızı, hürriyetimizi, namus, can ve mal güvenliğimizi borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve Gazilerimize en iyi hizmeti, yine aile ve toplumumuza yönelik sosyal hizmet, sosyal yardım ve önleyici, koruyucu kapsamlı ve en ileri hizmeti sunmanın gayretinde oldum. Bakanlık Makamının, tensip ve talimatıyla inancım, aile ve devlet terbiyesiyle Kutlu addettiğim Devletime ve Aziz Milletime hizmeti şeref ve sorumluluk olarak gördüğüm için, yüklendiğim Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vazifesi süresince 8 İlçemiz, 310 bin 011 nüfusa en etkili ve hızlı hizmeti sunabilmek için kurumsal yapımızı iyileştirdik. İlimizin gelecekte ihtiyaç duyacağı planlamaları yapmaya gayret ettik.

Arz odaklı hizmeti esas aldık. Fedakar çalışma arkadaşlarımızla Devletimizin şefkat elini ve hizmeti halkımızla buluşturduk. Hizmeti halkımızın ayağına götürdük. Bu görevi Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve Sayın Valimizin hassasiyetleri, direktifleri ve himayeleri ile Nevşehir’imizin aziz insanları, sivil toplum kuruluşları ve tüm kamu kurumlarımızın destek ve iş birliği ile en önemlisi Allah’ın inayetiyle örneklik oluşturacak şekilde gerçekleştirdik. Buna, tüm halkımız şahittir ve bu temiz akıl ve vicdan sahibi her insanın takdirindedir. İnanıyorum ki edep, bilgi, akıl, hakkaniyet; iyi niyet, samimiyet ve gayretin şahsında temayüz ettiği kimse halkın gönlünde yer edinir ve Nevşehir’imizin Aziz halkının gönlünde yerimi biliyorum. Yine biliyorum ki Şerefle tamamlanması gereken en asil görev olan hayatın içinde bir kesit olan şerefli bu görevi Şerefle ve yüz akıyla tamamlamış olmanın huzuru ile bugün itibariyle görevimden ayrılıyorum. Bu vesile ile Devlet Büyüklerime güvenleri ve desteklerinden ötürü teşekkür ve saygılarımı, Nevşehir’i Dilara’nın aziz halkına, halkın iyiliği için gayret içinde olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve üyelerine; kamu kurumlarımızın kıymetli yöneticileri ve çalışanlarına; halkımıza hizmette benimle birlikte bir gayreti ortaya koymuş çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Benden yana hakkım helal olsun” ifadelerinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu