Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BültenManşetler

Universal Stüdyoları’ndan Türkiye’ye uzanan sanatsal ürünler

Yazar, Heykeltıraş, Ressam, Karikatürist JOKER ABDUL ile Televizyon Programcısı, Sunucu, Dergi Yayıncısı, Mum ve Heykel Sanatçısı TUNA GÜZELYURT, dünyanın en marjinal el yapımı ürünlerini Fantastik Sanat Atölyesi satış mağazalarında Türkiye’deki sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Yayıncılık, televizyonculuk ve sunuculuk hayatındaki başarısını sanat ile perçinlemeye karar veren 3 ayrı üniversiteden mezun olan Tuna Güzelyurt namı diğer Hayvanlara Fısıldayan Kadın ile uzun yıllar Amerika’daki Universal Stüdyoları’nda devasa boyutta heykeller ve dekorlar imal eden yanı sıra Alman RTL televizyonuna korku temalı dekorlar yapan Joker Abdul, ürettikleri tümü el yapımı sanatsal ürünleri Trendyol başta olmak üzere çeşitli platformlardan satışa sunuyor.

Joker Abdul’un Universal Stüdyoları’nda yaptığı çalışmalar dışında dünya çapında birbirinden marjinal 40 üzerinde mekanın iç mimarisine imza attığı, onlarca tatil köyünün A’dan Z’ye dekorasyonunu yapılandırdığı, resim ve heykel çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası 3 büyük sergiye iştirak ettiği ve 2020 yılından bu yana kendi adıyla yayımlanan Şovküteri (Joker Abdul) adlı mizah dergisinde karikatürlerini ve yazılarını yayınladığı biliniyor.

Dean Schneider’ın eziyet görmüş hayvanları barındırmak için kurduğu Afrika’da bulunan turizme kapalı Hakuna Mipaka Oasis adlı rehabilitasyon çiftliği ile de iletişimde olan Tuna Güzelyurt, pandemi dönemi sonrasında sanatsal çalışmalarına renk katacağına inandığı özel bir program çekimi için, Afrika yolcusu olduğunu belirtiyor.

Fantastik Sanat Atölyesi’nde satışta olan ürünlerin yapım aşamaları ve sırları, her iki sanatçının Youtube ve Instagram hesaplarında sanatseverlerle buluşuyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu