Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehirli Başbuğ üretti Erzincan’da umut oldu

Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ tarafından üretilen cihaz, Erzincan’ın İliç ilçesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor.

Erzincan’ın İliç ilçesinde ki altın madeninin bulunduğu geniş alanda bugün meydana gelen toprak kayması (heyelan) sonucu ilk belirlemelere göre maden işçilerinden 9’undan haber alınamadığı öğrenildi.

Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ tarafından üretilen yer altı görüntüleme cihazı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor.

Edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde yer alan, Assuva Savunma Sanayii tarafından üretilen yerli ve milli teknoloji ürünü “yer altı görüntüleme cihazı” proton M-5, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 3’üncü Ordu Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Erzincan’ın İliç ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyor.

Millî Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda;  “3’üncü Ordu Komutanlığımız, toprak kayması meydana gelen Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor. Erzincan Valiliğinin talebi üzerine; 3’üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburu, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak haber alınamayan işçi kardeşlerimizi kurtarma çalışmaları yürütüyor.” açıklaması yapıldı.

Nevşehirli Remzi Başbuğ Türkiye’nin gururu oldu…

Assuva Savunma Sanayii Başkanı Nevşehirli Remzi Başbuğ, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; “Tamamen yerli olarak ürettiğimiz bu cihazımız Depremde, terör olaylarında, göçük, su altı aramalarında “Duvar arkası” görüntülemede kullanılıyor. Ürünlerimiz, dosta güç ve güven, düşmana korku salıyor. 5 Şubat depremlerinde göçük altında kalan bir çok depremzede vatandaşlarımızın bulunarak hayatlarını kurtaran cihazımız aynı zamanda Bölücü Terör örgütlerinin saklandıkları mağara ve inlerinin tesbitlerinde de önemli görevler üstleniyor.” dedi.

Proton Elic teki teknolojinin dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmadığını vurgulayan Başbuğ  50 metre derinlik ,1000 metre de menzile  sahip yazılımı kendimiz  gerçekleştirdik.  Donanımsal ekipmanları da yine yerli firmalara yaptırıyoruz. Yeraltı görüntüleme cihazımız canlı cansız herşeyi, maden, su , kömür, metalik, madenlerin hepsini bulabiliyor.

Başbuğ; “Cihazlarımız sahada can kurtarıyor”

En son bugün Erzincan’ın İliç ilçesi altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sebebiyle göçük altında kalan madencilerimizin bulunması için yine bu ürünlerimiz arama-kurtarma çalışmalarında kullanılıyor. Ben bu vesile ile Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum.” dedi.

Assuva Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, AR-GE ve inovasyonlarıyla ürettikleri nitelikli ve kaliteli cihazlarıyla dünyanın aranan markası haline geldi.

NEVŞEHİR’İN GURURU ASSUVA’NIN SAHİBİ REMZİ BAŞBUĞ KİMDİR?

Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ 1979 yılında Nevşehir’de dünyaya geldi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Nevşehir Merkez Emek mahallesinde okudu. İlk ve orta okul yıllarından itibaren “elektronik” alanında kendini geliştirdi. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gitti. Aynı alanda üniversite eğitimini tamamladı. Daha sonra Almanya’da bu alanda uzmanından elektrik ve manyetikle ilgili eğitim aldı. Ve Almanya’dan getirdiği makineleri Türkiye’de satışa başladı. Son olarak kendi ürettiği yer altını gören yerli ve milli cihazlar Türk askeri için güzel bir kaynak ve Türk mühendisleri için gurur kaynağı oldu.

Halter’de de yüzakımız olmuştu…

Nevşehirli hemşehrimiz Remzi Başbuğ, 17 yaşında iken Naim Süleymanoğlu’nun etkisi altında kalarak haltere merak sardı. Bizzat kendi kendisini yetiştirdi; bölge, derken Türkiye birinciliklerine, sonunda da Avrupa’lara kadar ulaştı. Çok genç yaşta Halter Milli takım forması giymeyi başaran Remzi Başbuğ Avrupa yıldızlar şampiyonasında Avrupa 3’üncüsü oldu.  1995 yılında Türkiye Fair Play ödülüne layık görüldü.

Drone ve dedektör alanında, mütevazı ama gelecek vadeden Assuva’nın patronu Remzi Başbuğ, evli ve Nina adlı kız ve Emirhan adlı erkek çocuk babasıdır.

Başbuğ’un kendi anlatımmıyla biyografisi;

03.10.1979 Nevşehir’de doğdum. Babam Mustafa, Annem Süreyya Hanımdır. 3 kardeşin ortancasıyım. Eğitimi ilk, orta ve liseyi Nevşehir’de tamamladım. Üniversiteyi Kayseri Erciyes’de bitirdim. Küçüklüğümde Nevşehir’de geçti. Çocukluğumda tek elime geçen aletleri sökerdim tekrar yapardım. Sokaklarda arkadaşlarım misket veya top oynadığı saatlerde ben evde bir alet üzerinde hayallerim zorlayarak o aleti bozmaya ve dizmeye çalışıyordum. Nevşehir’in sokaklarından ve caddesinde koşup oynarken ülkem için ne yapabilirim, hayalleri içinde teknolojiye merak saran aletleri seven radyoları cihazları ilk gördüğümde üzerinde çalışma yaparak merakımı sürekli artmaya başladı. Üniversite yıllarımda yurt dişinden teknoloji dergileri abone oldum sıkı takip etmeye okumaya araştırmaya başladım. Almanya da serüvenim oldu. Almanya’da define üzerinde cihazlar üreten firmada çalıştım. Almanya’nın disiplinliği, kalite anlayışı, kurallara uyması da benim üzerimde damgasını vurdu. Teknoloji öğrenirken eğitim yönündeki okuma merakımda geliştirdi. İşine aklın yüreği kalbin yatıracaksın derlerdi. Bende işime ve görevime sıkı sıkı sarıldım ve sevdim.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu