Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Vali Ali Fidan Görevine Başladı

Cumhurbaşkanlığının 09.08.2023 tarih ve 2023/376 sayılı kararnamesi ile Nevşehir Valiliği görevine atanan Vali Ali Fidan, İlimizdeki görevine başladı.

Nevşehir Valiliği önünde Şehit Semih Turgut’un kızı Pelin Turgut tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Ali Fidan, tören mangasını selamladı. Daha sonra, Vali Fidan karşılama töreninde hazır bulunan İl protokol üyeleri, daire amirleri ve valilik personeli ile tanıştı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Vali Fidan, burada basın mensuplarına günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak makamına geçti.

 

Nevşehir Valisi Ali FİDAN’ın Göreve Başlama Mesajı

9 Ağustos 2023 tarihli ve 376 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile atandığım Nevşehir Valiliği görevine bugün itibarıyla başlıyorum.

Güven ve takdirlerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA’ya şükranlarımı arz ediyorum. Bu görevin, ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Dünyada benzeri bulunmayan tabiat harikası doğal güzelliklere ve coğrafi oluşumlara, tarihi eser ve kültürel varlıklara sahip Nevşehir ilimize ve bu güzide coğrafyada yaşayan siz kıymetli hemşerilerimize hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyorum.

Üstlendiğim görev ve sorumluluğun bilincinde olarak, bütün mesai arkadaşlarımla birlikte temel yaklaşımımız; adalet ve hakkaniyet ilkelerini esas alan, insan haklarına saygılı, hukuka bağlı, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü ve şefkatli bir yönetim anlayışı olacaktır.

Türkiye yüzyılı vizyonu çerçevesinde gelecek nesillere her alanda daha da gelişmiş bir Nevşehir bırakmak, ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm bölgelerinden birisi olan Kapadokya’nın marka değerini daha da yükseltmek öncelikli hedeflerimiz arasında olacaktır.

Görevimiz süresince; şehit yakını ve gazilerimiz ile devletin ilgi ve desteğine daha fazla ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızla yakından ilgileneceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.

Vazifemizi ifa ederken nihai gayemiz Yüce Allah’ın rızasını kazanmak ve aziz milletimizin hayır dualarını almak olacaktır.

Bu doğrultuda, milletvekillerimiz, belediyeler, adli kuruluşlar, üniversiteler, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın ve medya kuruluşları ile her zaman yakın bir iletişim halinde, azim ve gayretle çalışacağız.

Görevi devraldığım İnci SEZER BECEL başta olmak üzere ilimize bugüne kadar hizmet etmiş bütün valilerimize teşekkür ediyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Ayrıca, Anadolu’nun manevi mimarlarından; ilmi, imanı ve irfanı ile insanlığı kardeşliğe, sevgi, saygı ve hoşgörüye davet eden, ahlaklı ve erdemli olmayı insan olmanın en temel vasfı olarak tanımlayan Hacı Bektaş Veli Hazretlerini vefatlarının 752. seneyi devriyesinde rahmetle anıyor, her daim onun manevi mirasına sahip çıkacağımızı vurgulamak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza en kalbi hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu