Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Kapadokya Üniversitesi 2023 sınıfı mezunlarını hayata uğurladı

Üniversitemiz 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni, Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yapıldı.

Programlarını başarıyla bitirmiş 2025 öğrencinin şed kuşanarak mezuniyet coşkusu yaşadığı törene; Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Yardımcılarımız, Prof. Dr. Vesile Şenol ve Prof. Dr. İlhan Öztürk, Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, öğrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katıldılar. Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı, törene çevrim içi katılım sağlayarak öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

Alev Alatlı: “Çocuklar, 100 senenin ihtişamı, zorluğu ve gururu başınıza kaldı”

Törene çevrim içi katılan Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı, mezuniyet törenlerinin her zaman kendisi için üzücü olduğunu belirtip, insanın yavrularının yuvadan uçmasının her defasında zor geldiğini ifade etti. Mezunlarımıza seslenen Alatlı, “Çocuklar, sizlerin yuvadan uçması bizim için her zaman üzücü olmuştur fakat bu sene 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi hüznümüzü daha da artırmıştır” dedi. 2023 sınıfının, 100 senelik bir düğümün çözüldüğü sınıf olduğunu ifade eden Alatlı, “Çocuklar, 100 senenin ihtişamı, zorluğu ve gururu başınıza kaldı. Bunu görmek ve ucundan, bir köşesinden tutuyor olmak güzel. Sizi bu noktaya getirebilmek için hocalarınız, bizler ve aileleriniz çok zorluklar çekti, bu az değil bizler için yirmi yıla yakın bir uğraşın sonucu. Ailelerinizin önünde gururla söyleyebilirim, Kapadokya Üniversitesi olarak sizleri dünyanın herhangi bir yerinde başarıyla iş tutacak kadar iyi eğittik” diyerek sözlerine devam etti. Bizden adam olmaz lafının sık duyulduğu, her şeyden şikâyet edilen ve paranın, pulun yetmediği dönemlerden bugünlere geldiğimizi belirten Alatlı, “Bugün o dönemlerden çok daha iyi olacak sakın karamsarlığa kapılmayın. Allah, bana bugün bütün kalbimle sevdiğim, bütün kalbimle iyiliklerini görmek istediğim siz çocuklarımı, siz Türkiye Cumhuriyeti’nin göz bebeklerini burada görebilecek bir okul kurma şansı verdi, ben daha ne isterim. Ne olur sıkı durun yavrularım korkmayın, ürkmeyin. Türkiye zor zamanlardan geçer, bunlar olur. Allah’ın izniyle Türkiye’ye hiçbir şey olmayacaktır. Türkiye batarsa okyanuslar taşar. Yaşasın Kapadokya, yaşasın büyük Türkiye, güzel Türkiye” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar: Atatürk’ün işaret etmiş olduğu muasır medeniyetlerle mücadele etme, onları geçme azmi ve çabası içerisinde olacağız

Davetli protokolü, hocalarımızı, öğrencilerimizi ve aileleri selamlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, bugün yine binlerce mezunumuzu hayatın kollarına uğurladığımızı belirtti. Mezunlarımıza asla endişe etmemelerini, Kapadokya Üniversitesinin her zaman yanlarında olduğunu hatırlatan Karasar, “Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ediyoruz, bu gerçekten çok önemli. Başladığımız yerle bugün geldiğimiz nokta arasında çok önemli bir fark var. Eminim pek çoğunuz ailelerinizde üniversite mezunu ilk kuşağı veya ikinci kuşağı temsil ediyorsunuz, bu bizler için çok önemli. Bundan sonraki kuşaklar için Atatürk’ün işaret etmiş olduğu muasır medeniyetlerle mücadele etme, onları geçme azmi ve çabası içerisinde olacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı aynı zamanda büyük Türk yüzyılının başlangıcı, bu anlayışla yolunuza devam edeceksiniz. Bu yüzyıl Alev Hocamın da bahsettiği gibi büyük bir maarif atılımıyla gerçekleşti. Çok iyi yetiştiniz, tüm donanımınız eksiksiz ama Hakk’ı bilmezseniz, liyakate saygı göstermezseniz hepsinin boşa olduğunu unutmayın. Allah yardımcınız olsun, Allah ayağınıza taş değdirmesin, hepinize başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mehmet Aktürk: Kapadokya Üniversitesi, ilçemizin ve bölgemizin gururu

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, her yıl mezuniyet töreninde bir arada olmaktan memnun olduklarını ifade ederek, hocalarımızı, mezun olacak öğrencileri ve aileleri selamlayarak sözlerine başladı. Aktürk, “Kapadokya Üniversitesi, ilçemizin ve bölgemizin gururu olan Üniversitemiz. Bizler turizmin göz bebeği olan ilçemizde böylesine bir eğitim yuvasının bulunmasının mutluluğu içerisindeyiz. Her yıl binlerce öğrencimizi buradan mezun edip, hayata adım atmalarına olanak sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni Türkiye yüzyılına adım atıyoruz, bizim bu kardeşlerimize, yetişmiş insan gücüne, beyin gücüne ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki Akıl, Ahlak, Adalet ve Adap mottosuyla aldıkları eğitimi bundan sonraki hayatlarında da devam ettireceklerdir” dedi. Aktürk, 2023 sınıfı mezunlarını tebrik edip, başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu