BölgeManşetler

Anadolu Vakfı’nın Değerli Öğretmenim Projesi Nevşehir eğitimleriyle devam ediyor

Kapsamı her geçen gün genişleyen projeleriyle hayatına dokunduğu insanların sayısı yüz binlere ulaşan Anadolu Vakfı, Değerli Öğretmenim projesi kapsamında Nevşehirli öğretmen ve idarecilerle buluşuyor. Online olarak devam eden programda öğretmen ve idarecilere 23 Kasım’da “Resilience Esneklik ve Direnç” eğitimi veriliyor.

Anadolu Vakfı’nın, Değerli Öğretmenim projesi, tamamlayıcı eğitimlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmen, idareci ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. COVID-19 pandemisi nedeniyle online platformlarda sürdürülen proje kapsamında, Nevşehirli öğretmen ve idarecilere, 23 Kasım’da “Resilience Esneklik ve Direnç” eğitimi veriliyor. 26 Kasım’da da “NLP Teknikleri” başlığı altında bir kez daha öğretmen ve idarecilerle bir araya gelinecek.

Zengin içeriklerle eğitimcilerin kişisel gelişimine katkıda bulunuyor

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. İçeriğine “Erasmus+ Ka1-Ka2 Proje Yazma, Peer To Peer (P2p) Bire Bir, Eğitimde Mandela Etkisi, NLP (Neuro-Linguistic Programming) Teknikleri, Zihin Haritalama (Mind Mapping), Sosyal Ben – Sosyal Biz, Resilience Esneklik Ve Direnç” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.

52 ilde 130.000’in üzerinde öğretmene ulaşıldı

‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsal sorunların çözülebilmesi için toplumun önemli değişim öğelerinden biri olan öğretmenler ve yöneticiler aracılığıyla farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasının sağlanması, sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin ve dolaylı yoldan gençlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Değerli Öğretmenim projesi ile 6 yılı aşkın sürede 52 ilde 130.000’in üzerinde öğretmene ulaşıldı. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticilere, okul idare ekiplerine ve lise öğrencilerine yönelik eğitim programları düzenlendi. Proje ile ayrıca bugüne kadar 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 240’tan fazla ödül verildi.

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 30.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 800’den fazla öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 53 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 660 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.

Detaylı Bilgi İçin

Can Çoktur Sibel Şentürk

Anadolu Grubu Kurumsal İlişkiler ve İletişim Koordinatörlüğü Mese İletişim Danışmanlığı

0216 578 86 67 0212 245 33 23

can.coktur@anadolugrubu.com.tr sibel@mese.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu