Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

GMYO özel güvenlik ve koruma programına kayıtlar sürüyor

Gülşehir Meslek Yüksek Okulu özel güvenlik ve koruma programına yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri başladı.

Okulda Özel Güvenlik ve Koruma Programı’na yerleşen öğrenciler kesin kayıt işlemlerini e-devlet üzerinden yapmayacaklar. E-devlet kayıtları bu programa yerleşen öğrencilere kapalı. Bu programa yerleşen öğrenciler aşağıdaki üç (3) belge ile birlikte 28 Ağustos 2023, 29 Ağustos 2023, 31 Ağustos 2023 ve 01 Eylül 2023 tarihlerinden birinde 08.30 – 17.30 saatleri arasında Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na şahsen ya da kanunî temsilcileri aracılığıyla başvurmalıdır.

30 Ağustos 2023 Çarşamba günü ülke genelinde Zafer Bayramı kutlandığından resmî tatil, bu nedenle 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü öğrenciler kesin kayıt işlemleri için Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na gelmemelidir.

Bu programa yerleşen öğrenciler yukarıda belirtilen tarihlerde aşağıdaki üç (3) belgeyi elden teslim edecekler:

  1. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin (d) bendi gereğince ilgili makamlardan ya da e-devletten alınacak bir adet “Adlî Sicil Kaydı Belgesi”.
  2. 5188 sayılı Kanun’un 10.maddesinin “Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak” hükmünü amir olan (f) bendi ile ilgili Yönetmeliğin “Sağlık Şartları” başlıklı 18.maddesi gereğince tam teşekküllü bir devlet (kamu) hastanesinden alınacak “Sağlık Kurulu Raporu”.
  3. Lise Diplomasının aslı (görüldükten ve kontrol edildikten sonra öğrenciye iade edilecektir).

Sağlık Kurulu Raporu’na ilişkin hususlar şunlar;

  1. Sağlık Kurulu Raporu, okula teslim edileceği tarih itibarıyla, son bir yıl içerisinde alınmış olmalıdır.
  2. Sağlık Kurulu Raporu 26.06.2021 tarih ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan “Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği” (Yönetmelik için tıklayınız) gereğince alınmış olmalıdır. Bu yönetmeliğin ekinde bulunan “Hastalık Branşlarının Sınıflandırılması” (Yönetmeliğin bu başlıklı eki için tıklayınız) başlıklı bilgiler sağlık sorunlarının kabul edilebilir sınırlarını belirlemekte. Bu sınırlara uymayan sağlık sorunları bulunan adayların raporlarına “Özel Güvenlik Görevlisi Olamaz” kararı yazılır. Hakkında bu kararı içeren rapor düzenlenmiş olan adayların, yerleştirilmiş olsalar bile programa kesin kayıtları yapılamaz.
  3. Sağlık Kurulu Raporu’nun karar kısmına “Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Olur” ya da “Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olur” şeklinde kesin karar yazılmış olmalıdır. Kesin kararın yazılı olmadığı Sağlık Kurulu Raporları kabul edilmeyecek, bu nedenle öğrencilerimizin -yerleştirilmiş olsalar da- kesin kayıtları yapılamayacaktır.

d. Raporun alınması 3-6 gün (belki daha fazla) sürebilmektedir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu