Manşetler

“Engelsiz Üniversite Bayrakları” Birimlere Teslim Edildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu tarafından “2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında NEVÜ’ye gönderilen belge ve bayrakları düzenlenen törenle akademik ve idari birimlere teslim etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin YÖK’ün “2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne layık görülen birimlerden, Rektör Yardımcısı aynı zamanda Engelsiz Üniversite Birim Sorumlusu Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Arslan’ı makamında kabul etti.

Aktekin: Engelsiz Üniversite Adına Önemli Çalışmalar Yürütüyoruz

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte 6 ilçede 7 kampüsü bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak, ‘Engelsiz Üniversite’ adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) engelsiz bir eğitim – öğretim için engelli öğrencilere ve bireylere yönelik önemli çalışmalar ve projeler yürütmekte. Ayrıca bu çalışma ve projelerin de yükseköğretim kurumları tarafından da uygulanmasına büyük hassasiyet gösteriyor. Bu kapsamda biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) olarak YÖK’ün belirlediği hususlar çerçevesinde başta merkez yerleşkemiz olmak üzere İlçe kampüslerimizde bulunan okullarımızda, sosyal tesislerimizde, kütüphanelerimizde, tüm mekanlarımızda ve eğitim-öğretim alanlarımızda erişilebilirlik ile birlikte sosyo–kültürel faaliyetlerde ‘Engelsiz Üniversite’ adına önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik” dedi.

YÖK’ten NEVÜ’ye Yeşil ve Turuncu Bayrak

Rektör Aktekin, YÖK tarafından layık görülen gurur ve heyecan verici ödüllerin üniversiteye ve şehre kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aktekin, “Yeni YÖK tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninin bu sene dördüncüsü, ‘Engelsiz Erişim’ ve ‘Engelsiz Eğitim’ temalarıyla “Mekanda Erişebilirlik”, “Eğitimde Erişebilirlik” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirildi.

Üniversitemiz YÖK’ün bu yıl ‘2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri’ töreninde ‘Engelsiz Üniversite’ adına yürüttüğü başarılı ve güzel çalışmalarıyla “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde Eğitim Fakültemiz “Yeşil Bayrak” ve “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz “Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

Ödülleri üniversitemize layık gören başta YÖK Başkanlığımız olmak üzere,  bu gurur ve heyecanı üniversitemiz ile birlikte şehrimize kazandıran herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin daha sonra YÖK tarafından ‘Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde layık görülen “Yeşil Bayrak” ve belgeyi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan’a, “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde layık görülen “Turuncu Bayrak” ödülünü ve belgesini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Arslan’a Fakülte girişlerine asılmak üzere teslim etti.

Rektör Aktekin ayrıca YÖK tarafından NEVÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörlüğü’ne layık görülen belgeyi de Engelsiz Üniversite Birim Sorumlusu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’ya takdim etti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu