BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Doç. Dr. Serkan Şahinkaya Rektör Danışmanı Olarak Görevlendirildi

NEVÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Şahinkaya Rektör Danışmanı Olarak Görevlendirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, “Rektör Danışmanı” olarak görevlendirildi.

Doç. Dr. Serkan Şahinkaya; NEVÜ’de Sanayi-Üniversite İşbirliği, Bilimsel ve Teknik projelerin geliştirilmesi, Ar-Ge faaliyetleri, Fen ve Mühendislik programlarının yeniden yapılandırılması, Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinde niteliğin artırılması gibi konularda Rektör Danışmanlığı yapmak üzere görevlendirildi.

Doç. Dr. Serkan Şahinkaya’ın Özgeçmişi;

1982 yılında İstanbul’da doğan Serkan Şahinkaya, 2003 yılında Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesinden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 2012 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başlayan ve Çevre Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda görev alan Şahinkaya, 2014 yılında Çevre Mühendisliği alanında Doçent unvanı aldı.

2014 – 2017 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi “Bilim – Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin kurucu müdürlüğü vazifesini yürüten Doç. Dr. Şahinkaya, 2016 ve 2017 yıllarında Sanayi & Teknoloji Bakanlığı, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Nevşehir İl Temsilciliği vazifesi ile Nevşehir ili sanayinde araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) kültürünün geliştirilmesi ve nitelikli endüstriyel ürünlerin üretilebilirliği üzerine çalışmalarda bulundu.

2012 – 2020 yılları arasında, farklı sektörlerdeki 150 endüstriyel tesisin sürdürülebilir çevresel kalkınması üzerine iş birlikleri yaparak, akademik raporlar hazırlayan Şahinkaya, 2020 yılında Stanford Üniversitesindeki bilim insanları tarafından hazırlanan ve Dünya genelindeki 7 milyon bilim insanı arasından seçilen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazandı.

Bölüm başkanlığı ve bölüm başkan yardımcılığı gibi görevleri gerçekleştiren ve Çevre Mühendisliği alanında 5 uluslararası konferans düzenleyen, ulusal ve uluslararası dergilerde arıtma teknolojilerinin geliştirilmesi üzerine yayımlanmış çok sayıda makalesi, kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Doç. Dr. Serkan Şahinkaya, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu