BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

TESOL Türkiye METASIG Etkinliği NEVÜ’de Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Sınav Hazırlama ve Değerlendirme Koordinatörlüğü ve TESOL Türkiye METASIG iş birliği ile TESOL Türkiye kurumunun alt gruplarından biri olan “METASIG” (Measurement-Evaluation-Testing-Assessment Special Interest Group) Ölçme-Değerlendirme Özel İlgi Grubu’nun “An Overview of Assessing Language Use” (Dilbilgisi Değerlendirmesine Bir Bakış) adlı etkinliği NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

METASIG Koordinatörü Dr. Esin Çağlayan’ın moderatörlüğünde yürütülen etkinlikte Dr. Simon Phipps özel konuk olarak “Curriculum-Based Assessment” (Müfredat Odaklı Ölçme/Değerlendirme) başlıklı bir sunum yaptı. ETS Global B. V. Türkiye Müdürü Akhan Özten ve ETS Global B. V.’nin Türkiye’de yer alan ELT gruplarından sorumlu temsilcisi Zeynep Oğul’un da sunumlarıyla katkı sağladığı etkinlikte “An Overview of Assessing Language Use” konusu tartışıldı. Tüm grup ve atölye çalışmalarının yapıldığı aktivitelerde dört farklı seviyede (CEFR A1, A2, B1, B2) dilbilgisi içerikli soruların sınavlarda kullanımı ile ilgili düşünceler ve deneyimler paylaşıldı. Ayrıca Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen davetliler birbirleriyle tanışma, fikir paylaşımında bulunma ve ağ kurma faaliyetlerinde bulundu.

İki gün süren etkinliğin son günü katılımcılara sertifikaları NEVÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bengü Aksu Ataç tarafından takdim edildi. Aksu Ataç “Yabancı Diller Yüksekokulu olarak etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde katkıları olan ETS Global Türkiye ve UES (Unlimited Education Services) kurumlarına sponsorlukları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu