Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

Rektör Aktekin “6. Engelsiz Sanat Ödülleri” Törenine Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Engelsiz Sanat Birliği ve Yön Sanat Atölyesi’nce, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen “6. Engelsiz Sanat Ödülleri” törenine katıldı.

Nevşehir Belediyesi himayelerinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Engelsiz Sanat Birliği Başkanı Erdem Öksüz, protokol üyeleri ve davetlilerin katılımlarıyla düzenlenen programa KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise canlı yayınla katıldı.

Ödül töreni programının açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, engellilerin karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme imkânlarının onlara sunulmasının toplumsal dayanışmanın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından “Sanata Evet” ödülüne layık görülen tiyatro oyuncusu Tamer Levent’e ödülünü Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Yılın Komedyeni” ödülüne layık görülen Ayhan Yarıcı’ya ödülünü Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) Kurucusu Hasan Kalcı’ya Little Prince Academy ve “Çocuğunu Keşfet” projesi ödülünü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan ve “Yılın resim Sanatçısı” ödülüne layık görülen Mert Yalın’a ödülü ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından verildi. Yalın’a ödülünü takdim eden ve salondaki katılımcıları da selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi sürecinin ardından ilk fırsatta Nevşehir’i ziyaret edeceğini ifade ederek “Bu tür faaliyet ve etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda anavatan Türkiye ile böyle bir etkinlikte teknolojinin de yardımıyla bir araya gelmek de bizi mutlu ediyor. Her zaman engellilerimizin yanındayız. Çünkü bu mücadele toplumsal bir mücadeledir. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bu

çocuklarımıza her türlü imkanlarımızı seferber etmek suretiyle onlara sahip çıkmak onları topluma kazandırmak onların becerilerini ortaya çıkartan öğretmenlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başkan Arı, “Şüphesiz özel kardeşlerimizin başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli bir konu. Biz bu konuya her zaman hassasiyetle yaklaşıp onlar için sosyal yaşamı her yönüyle destekleyen çok geniş yelpazede hizmetler sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu hizmetlerin hepsi sevgili engelli kardeşlerimizin en temel hakkı, bizim de vicdani sorumluğumuzdur” diye konuştu.

Devletlerin gelişmişliğinin dezavantajlı gruplara yaptığı yatırımlarla ölçülebildiğini, Türkiye’nin bu alanda çok başarılı ve örnek çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, ihtiyacı olan ailelere destekleme konusunda sosyal devlet anlayışının da vücut bulduğu bir alan oluştu. Aileleri artık çok daha rahat ziyarete gidiyoruz. Bir şey yapamama mahcubiyeti ile değil, devletin bütün imkanlarını onlara seferber edebilmenin rahatlığı ve huzuru ile gidebiliyoruz. Engelli maaşından, evde bakım ücretlerine kadar, bakım merkezlerinden eğitim masraflarını karşılamaya kadar çok çeşitli desteklemelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Program diğer ödül sahiplerine ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Gecede ödül alanlar isimler şu şekilde;
Onur Ödülü : Özgül Özkan Yavuz (Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı)
Yılın Tiyatro Oyunu : Azizname – Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu
Yılın Tiyatro Oyuncusu : Hamiyet Kılıç (Zonguldak – Ereğli)
Değer Ödülü – Sabiha Akdemir (Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı)
Yılın Üniversitesi Ödülü : Uşak Üniversitesi – Prof. Dr. Ekrem Savaş
Sanata Evet Ödülü : Tamer Levent
Yılın Komedyeni : Ayhan Yarıcı
Yılın Televizyon Programı : TRT – EBA TV “Hazır mısın ?” Nurben Kendirli (video)
Uluslararası İyilik Ödülü : Mirasımız Derneği ( Kayseri)
Yılın Tiyatro Topluluğu : Tiyatro Nienor (İzmir)
Yılın Müzik Sanatçısı : Şevval Koç (Ankara)
Emek Ödülü : Prof. Dr. Erkan İbiş
Meslek Hizmet Ödülü : Sigorta Digi
Yılın Resim Sanatçısı : Mert Yalın (K.K.T.C)
İş Dünyası Başarı Ödülü : Şule Dayangaç Dadak
Yılın Kadın Hareketi : Yaratan Kadınlar Projesi ( Ankara )
Yılın Belediye Başkanı : Cemal Akın ( Bartın Belediye Başkanı)
Yılın Akademisyeni : Prof. Dr. Sedat Murat (Çanakkale Üniversitesi Rektörü)
Jüri Özel Ödülü : Gökmen Okdayan
En İyi Belgesel Ödülü : “Olmaz Dediler Oldu” – Sinan Bal (Elazığ)
Yılın Sivil Toplum Kuruluşu : Engelsiz Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü (Antalya)

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu