Manşetler

Edebiyat Eserlerinde Astrolojiye Çok Az Yer Veriliyor

Kapadokya Yazarlar Derneği (KYD) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen edebiyat söyleşilerinde bu hafta astroloji üzerine konuşuldu.

Kapadokya Yazarlar Derneği (KYD) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen edebiyat söyleşilerinin bu haftaki konuğu Spiritüel İslamî Astroloji kitabının Yazarı Gülnur Fatıma Altan’dı.

Yazar Gülnur Fatıma Altan, Nevşehir Limon Kitap Kırtasiye Sanat Atölyesi’nde astrolojinin tanımıyla başladığı konuşmasına astrolojinin insan yaşamına etkisini örneklerler vererek açıkladı.  Edebiyatla astrolojinin alakasının Merkür burcundan kaynaklı olduğunu belirten Yazar Altan, doğum tarihi, yeri ve zamanından yola çıkarak burçların edebiyat eserlerini üretmedeki etkisini kitapseverlere detaylarıyla aktardı. KYD Başkanı Dr. Harun Çolak ise Türkiye’de üretilen eserlerde astrolojiye çok az yer verildiğine değinerek, “Edebiyatın astroloji ile bağı konu açısından her ne kadar zayıf gibi görünse de yazma sürecinde yazar üzerinde daha etkili olduğu anlaşılmaktadır. Yazarların burçlarla ilişkisi bir yana ilham dediğimiz gizin de üzerimizde etkili gezegenlerin parlama süreciyle de ilgili olduğu görülmektedir. Astroloji konusunda bilgi sahibi yazarların bir gün eserlerinde bu konuya yer verecekleri muhakkaktır.” dedi.

Yazar Gülnur Fatıma Altan, yoğun istek üzerine söyleşi sonunda katılımcıların doğum haritasına bakarak edebiyata yatkın olup olmadıkları konusunda yorumlarda bulundu. Söyleşi hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu