Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Yerelde Kadın Buluşmaları

Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde; ülkemize uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmaları amacıyla düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları”nın yedincisi, dünyayı etkisi altına alan pandemi önlemleri kapsamında 4 Aralık 2020 Cuma günü Nevşehir’de gerçekleştirildi.

“Kadın varsa umut, umut varsa yaşam var” sloganı ile yola çıkan Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğine; Nevşehir Valisi İnci Sezer BECEL, Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim ARI, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe OK, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, İl Göç İdaresi Müdürü Akif DOKSAR’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda, Nevşehir Valisi İnci Sezer BECEL: “Yaşanan göç hareketlerinden hepimizin bildiği üzere en çok etkilenen kadınlar ve çocuklardır. Bugün Nevşehir’de gerçekleştirdiğimiz Yerelde Kadın Buluşmalarının kadınların uyumu açısından önemli bir amaca hizmet etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kadınların uyumunu artırabilmenin önemine değinen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim ARI: “Kadınlarımızın sosyalleşebilmesini sağlayabilmek ve onların beraberinde yarın yetiştireceği çocukların ülkemize, dünyaya faydalı birer fert ve birey olmalarını temin etmeye ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

“Tanısan Sen de Seversin” sloganına dikkat çeken Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK: “Analarımız, bacılarımız, ninelerimiz, kadınlarımız, eşlerimiz, çocuklarımız göçün bin bir türlü meşakkatini, sıkıntısını, gözyaşını, acısını çekiyor ama sosyalleşemiyor ve uyumlaşamıyor. Bunları düşünürken bu Yerelde Kadın Buluşmaları fikrini faaliyete koyduk.” ifadesinde bulundu.

Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Akif DOKSAR : “Biz birlikte uyum içerisinde bir toplum olacaksak, beraber bir hayatı paylaşacaksak bu tabii ki siz kadınların sayesinde olacaktır.” dedi.

Program kapsamında iki farklı bölüm şeklinde düzenlenen soru- cevap oturumu, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK ve Uyum ve İletişim Daire Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Yerelde Kadın Buluşmaları etkinliğinde ayrıca; “Uyum Tecrübe Paylaşımı”, “Kadın Sağlığı”, “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi”, “Kadın Göçmenler”, “ Çocuklarla Çalışmak”, “Kadın ve Çocuk Özelinde İnsanı Yardımlar”, “ Nefes ve Gevşeme Egzersizleri”, “Çocukların Eğitime Devamları” konularında ilgili kurum ve kuruluşlarca sunumlar yapıldı.

Nevşehir’de yaşayan yabancı kadınların gündelik hayatlarını yansıtan fotoğraf karelerinin sergilendiği etkinlikte; Başarılı Göçmen Kadınlar ile ilgili kısa video gösterimine de yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu