BölgeManşetlerSiyaset

AY; “Rüşvet ve Yolsuzluk Çarkı Bütünüyle Gün Yüzüne Çıkarılmalı”

Nevşehir Belediyesi çalışanları hakkında 2019 dan beri yürütülen “Mal beyanı, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması” Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilerek geçen ay, üç belediye çalışanın tutuklanması, bir çalışanın da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına sebep olmuştu.

Nevşehir Kamuoyu, soruşturmanın derinleştirilerek yeni ve daha büyük gelişmelerin olacağını beklerken giderek bir sessizlik ve karartma havasının hakim olmaya başladığı gözlenmektedir.

Belediye çalışanı üç müdürün, tutuklanmalarına sebebin kendi mal beyanları olduğu, sızan bilgilere göre düzinelerce evlerinin, apartlarının, kilolarca altın ve yüksek miktarda paralarının mal beyanlarında gösterilmesi üzerine bu miktarda bir mal varlığının maaşla kazanılamayacağından hareketle tutuklandıkları anlaşılmaktadır.
Bu aşırı zenginleşme ve mal edinme Nevşehir’de yaşayan herkes tarafından zaten biliniyor ve görülüyordu. Sadece üç kişi ile de sınırlı değildi. Dolayısıyla yolsuzluk ve rüşvet çarkı henüz bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarılmış değildir.
Esasen bu zenginleşmeye sebep teşkil eden rüşvet ve yolsuzluk çarkının ve bütün birleşenlerinin ortaya çıkarılması Nevşehir kamuoyunun beklentisidir. Fakat maalesef Ak Parti hükümeti ve bazı bakanlar nezdinde karartma ve soruşturmayı engelleme girişimleri duyuyoruz. Yıllar önce Ak Partinin iki milletvekili Mehmet Elkatmış ve Osman Seyfi eski belediye başkanının yolsuzluğu hakkında hem TBMM de konuşmuş hem de savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Siyasi hayatları söndürüldü. İnşallah tarih tekerrür etmez.
Şimdiki Belediye Başkanı Rasim Arı’yı da uyarıyoruz. Bu soruşturma bütün çıplaklığı ile açığa çıkarılmaz ve karartılırsa kendisi de yolsuzluğun parçası haline gelecektir.
Ayrıca Sayın Rasim Arı’dan külliye hakkında da açıklama bekliyoruz. Burası için kimlerden ne kadar para toplanmıştır, belediye bütçesinden ayrılan bir kaynak var mıdır? Ve külliyeye şimdiye kadar ne harcanmıştır, tamamlanması için ne kadar bir kaynağa ihtiyaç vardır?
Keza Otogarın taşınarak yerine Form AVM, hastanenin taşınarak Nevşehir’in göbeğine bir hançer gibi Nissara AVM ve Crovn Otel yapılması, sebze pazarı ve zorla dükkan satışları hep gizlilik içinde yürütülmüş çalışmalardır. Hastane köprülü kavşağına güçlendirme ihtiyacı neden doğmuştur? Sorumlusu kimdir? TOKİ konut satışlarından kimler ne rant sağlanmıştır? Nevşehir’in asfalt yolları kazınarak taş döşenmek, taşı kaldırıp yeniden asfalt dökmek suretiyle kimlere hizmet edilmiştir? Habitat toplantısı ile elde edilen şahsi kazanç unutulmamıştır. PTT nin önü, imarda Niğde yolunu çevre yola bağlayan geniş bir cadde iken imara açılarak daraltılmıştır, niçin ve kimler için?
Bu masum milletin, fakir halkın haklarını nasıl yiyebildiniz? Bütün bunları öğrenmek Nevşehirlilerin en doğal haklarıdır. Sayın Rasim Arı’dan kapsamlı açıklama bekliyoruz.

Sevgili Nevşehirliler
Çok zor günlerden geçiyoruz. Ekonomik sıkıntılar, salgın sıkıntısı ile birleşerek canımızı acıtıyor. Esnaf dertli, gençlerimiz işsiz, emeklilerimiz geçim sıkıntısı içinde, hükümet kaynaklarımızı hovardaca harcayarak tüketti ve çözüm üretemiyor. Avuç içi kadar Katar’a muhtaç hale geldik. Ekonomide, eğitimde, tarım ve sanayide tam bir çöküntü dönemi yaşıyoruz. Hükümet, ekonomiyi tahkim etme, hukuk ve demokrasi reformu yapma yeteneğini kaybetmiştir.
Ama asla meyus değiliz, asla ümitsizliğe kapılmayacağız; çünkü İYİ Parti var, İYİ günler gelecektir. Nevşehir ve bütün Türkiye’de yapılan yolsuzlukların hesabı İYİ Parti iktidarında mutlaka sorulacaktır. Nitekim Mansur Yavaş önceki döneme ait 80 yolsuzluk ve haksız kazanç dosyasını savcılığa teslim etmiştir. Bu süreç devam edecektir.
Türkiye ve Nevşehir’e güneş doğacaktır.

Ömer Ay
İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu