Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Filiz Kılıç Meclisi salladı!

MHP’li Vekil Prof. Dr. Filiz Kılıç, Mecliste yaptığı konuşmayı ile büyük ses getirdi. Kılıç uzun uzun Nevşehir’i anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç meclis kürsüsünde yaptığı Nevşehir’e özel konuşma büyük ses getirdi. Nevşehir’in İl oluşunun 70. Yılı nedeniyle yapılan bu konuşmada şehre hizmetin çevre illere göre ağır adımlarda geldiğini söyleyen Kılıç, Turizmde Türkiye’nin önde gelen şehri olmasına rağmen bu hizmetin neden gelmediğini adeta haykırdı. Ayrıca Yerel seçimlerde İl, ilçe ve tüm beldeleri kazanarak bu hizmetin gelişini hızlandıracaklarının sözünü de veren Prof. Dr. Kılıç, işte şunları söyledi; “Nevşehir’imizin il oluşunun 70.  Yılı münasebetiyle şehrimizin geliştirilmiş düzeyi, nüfusu, yatırımları ve sosyal imkanları hakkında bir değerlendirme yapmak için genel kurulumuzda gündem dışı söz almış  bulunmaktayım.

TÜİK’in esas aldığı eş değer il verilerinde Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir illeri aynı kategoride gösterilmektedir. Her zaman mukayeseli çalışma yapmak, kendine tanımak  ve değerlendirmeye doğru yapabilmek açısından önem arz eder.  Bu düşünceden  yola çıkarak Nevşehir’imizin aynı kategorideki illerle mukayese ederek konuşacağız. Öncelikle nüfus açısından  değerlendirmek isterim. TÜİK’in 2023 verilerine göre Aksaray’ın  nüfusu 438 bin 504, Niğde’nin nüfusu 377 bin 80, Kırıkkale’nin nüfusu 288 bin 744, Kırşehir’in nüfusu 747 bin 179 iken Nevşehir’in nüfusu 315 bin 994’tür.  Bu rakamlar  bize Nevşehir’in nüfus yoğunluğu ve potansiyeli hakkında önemli ipuçları veriyor.

Eş değer illerimiz arasında 3. Sıradayız. İmkanımız mevcut  biz Türkiye’de  turizmin başkentlerinden  biriyiz. Aldığımız göç yetersizdir. Nevşehir’deki herkes  kesimde el ele verip acilen hız almamız  gerekmektedir. Nüfusu artırmak yatırımla olur, nüfus katma değerlerle çoğalır, Nevşehir’i bir cazibe merkezi haline getirmek il oluşunun 70. Yılında bizlerin  boynunun borcudur.

Ekonomik  açından gelişmişlik  düzeyine gelince. Ekonomik göstergeleri inceleyerek bir karşılaştırma yapmak mümkündür. TÜİK’in 2022 verilerine göre Aksaray’ın gayrisafi yurt içi hasılası 57 milyar 970 milyon, 764 bin TL, Kırıkkale’nin k, 46 milyar 306 milyon 411 bin TL, Niğde’nin ki 41 milyar 355 milyon 760 bin TL iken Nevşehir’in ki 36 milyar 47 milyon 755 TL’dir. Kıyaslanan  5 il sırasında 4’üncü sırada yer almaktayız. Bu veriler ilimizin ekonomik acıdan hangi seviyede olduğunu anlamamıza yardımcı olmaktadır. Turizmin başkentlerinden olan Nevşehir’imiz Turizmi destekleyen sanayinin de başkenti olabilir. Ülkemizde katma değeri ve istihdam oranı yüksek fabrika ve firmaları şehrimize getirmemiz gerekmektedir. Kırıkkale’nin makine kimya endüstrisi var, Aksaray’ın ticaret borsası öncülüğünde kurulan 60 bin hayvan kapasiteli Aksaray Organize Sanayi ve Hayvancılık bölgesi var ve şu ana kadar alınan başvuru sayısı  planlanın 4 katına ulaşmıştır.  Niğde, gıda patates, mikronize kalsit, kimya, metal sanayi olarak bölgede ön plana çıktı. Görüldüğü gibi Nevşehir emsal komşu şehirler arasında hak ettiği kadar yatırım almamış, layık olduğu gelişmeyi maalesef sağlayamamıştır. Hazine değerinde olan pomza madenimizi dünyaya tanıtıp ticaretini en iyi en çok yapan il Nevşehir olmalıdır. Belediye  başkanlarımızla bunu başarabiliriz ve başaracağız.” dedi.

“YAPARSA MHP KADROLARI YAPAR”

Nevşehir’e hizmeti getirse MHP kadroları getirir diyen Kılıç konuşmasının devamında; “İl oluşumuzun 70. Yılında, Nevşehir’i, Nevşehirliyi, Acıgöl’ü, Avanos’u, Derinkuyu’yu, Gülşehir’i Hacıbektaş’ı, Kozaklı’yı ve Ürgüp’ü biz kalkındırırız.

Her bir beldemizle el ele vererek Nevşehir’i biz lider yaparız. Çağ Türkiye çağıdır, çağın Nevşehir çağı olmaması için bir neden yoktur.

Nevşehirli hemşehrilerim her şeyin en iyisine layıktır.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu