ManşetlerÜrgüp Haberleri

NEVÜ ÜSETTMYO Öğrencileri “KADES” Uygulaması Hakkında Bilgilendirildi

Nevşehir Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu (ÜSETTMYO) öğrencilerine yönelik, “Kadın Destek Uygulaması (KADES)” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

NEVÜ ÜSETTMYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli ekipler tarafından kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilen KADES uygulaması hakkında öğrencilere, detaylı bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerin olası acil bir durumda kendilerini nasıl koruyacaklarını ve uygulamayı nasıl kullanacaklarını göstermek amacıyla KADES uygulaması hakkında broşürler dağıtıldı. KADES uygulaması hakkında bilgilendirilen öğrenciler KADES uygulamasını telefonlarına indirerek olası bir şiddet eylemine karşı hazır hale geldiler.

Etkinliğe katılan öğrenciler edindikleri bilgilerden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

KADES Uygulaması Nedir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda kullanılması gereken acil müdahale uygulamasıdır.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu