BölgeManşetler

JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro’dan NEVÜ Rektörü Aktekin’e Ziyaret

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro beraberinde Türk-Japon Vakfı Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve JICA Türkiye Ofisi Kıdemli Program Sorumlusu Doç. Dr. Emin Özdamar’la birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro ve JICA Türkiye Ofisi Kıdemli Program Sorumlusu Doç. Dr. Emin Özdamar’a teşekkür eden Rektör Aktekin, kendilerine merkez yerleşke ile birlikte 7 ilçede kampüsü bulunan NEVÜ’nün fiziki yapılanması, akademik, idari personel ve öğrenci sayısı başta olmak üzere, fakülte, yüksekokul, enstitü, MYO, araştırma merkezleri, sosyal tesisler, pandemi nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim sistemi ve yürütülen diğer çalışmalara değindi.

Üniversite olarak özellikle uluslararasılaşma yolunda önemli çalışmalar yürüttüklerini ve NEVÜ’de eğitim-öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi ve bunlara sunulan imkânlara değinen Rektör Aktekin, “Üniversitemizde Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Endonezya, Fildişi Sahilleri, Filistin, Gana, Hollanda, Irak, İran, Kırgızistan, Moğolistan, Kolombiya, Nijer, Somali, Sudi Arabistan, Tacikistan, Özbekistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen gibi 46 farklı ülkeden 682 uluslararası öğrencimiz eğitim – öğretim görmekte. Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi bünyesinde de ayrıca Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı bulunmakta ve şu anda burada 107 öğrencimiz eğitim görmekte. İnşallah busene de ilk mezunlarımızı vereceğiz” dedi.

Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğal ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan Kapadokya’nın bu zenginliği arasında eğitim – öğretim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirten JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro ise, üniversitenin her alanda yürüttüğü çalışmaların kayda değer olduğunu belirtti.

Başkan Nobuhiro İkuro, Japon Hükümetinin bir yardım kuruluşu olan ve Türkiye ile birlikte 150’den fazla ülkede insanların daha iyi bir yaşam sürmeleri, ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasıyla birlikte uluslararası toplumun barış içinde olmasına katkıda bulunmak üzere çalışmalar yürüten Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin eşliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi ve içerisinde yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sergisi ile Sanat Müzesi, Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Merkez Kütüphanesi ile birlikte merkez yerleşkesini gezdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu