BölgeManşetler

NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On Altıncısı Başkan Ertaş’ın Katılımlarıyla Çevrimiçi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının on altıncısı Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak yapıldı.

Toplantıya, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri katıldı.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, üniversitenin ve Acıgöl Teknik Bilimler MYO’nun Nevşehir’e ve Acıgöl ilçesine çok önemli katkısının olduğunu söyledi. Başkan Ertaş, ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için ilk olarak Acıgöl’de bulunan organize sanayi bölgelerindeki fabrikalar ile görüşülerek hangi alanda nitelikli eleman ihtiyaçları olduğunun fizibilite çalışmasının yapıldığını ve bu raporun Milli Eğitim Müdürlüğüne sunularak ilçede fabrikaların isteklerine cevap verecek meslek lisesi açıldığını belirtti. Daha sonra nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda bir sonraki adım olarak da Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun açılması için çalışmalar başlattıklarını ve MYO’nun açılması ile bu alandaki ihtiyacın daha iyi bir şekilde karşılanacağını belirtti. Acıgöl MYO’nun şu an geçici bir binada eğitimini sürdürdüğünü, MYO binası için arsa hibesinin gerçekleştirildiğini ve 2021 yılı bahar aylarında inşaata başlanılacağını söyledi.

Daha sonra katılımcılar tarafından yöneltilen sorular ve NEVÜ ile yapılacak iş birliği konularında çeşitli değerlendirmelerde bulunan Başkan Ertaş, “İlçede mevcut bulunan ağaçlardaki böcek sorunu için Avanos MYO bünyesinde bulunan Bitkisel ve Hayvansal Koruma Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programında görev alan öğretim elemanları ve öğrenciler ile iş birliği yapmak istiyoruz.

Acıgöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde iş birliği ile ev hanımlarına yönelik, sanayicilere yönelik, arıcılık, okçuluk, iş makineleri eğitimi, forklift eğitimi gibi 120 civarında farklı konularda kurslar açıldı. Bu konularda NEVÜ birimleri ile iş birlikleri yapmak arzusundayız“ dedi.

NEVÜ bünyesinde bulunan Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte örnek bir bağ kurulabileceğini ve bunun için arazi tahsisini gerçekleştirme çalışmalarını yapabileceklerini söyleyen Ertaş, Acıgöl ilçesi atık sularının arıtılması ve tarımsal amaçlı kullanımı konusunda NEVÜ ile daha önce bir proje çalışması yapıldığını bu konuda yine NEVÜ Çevre Mühendisliği bölümü ile çalışmalar yapabileceklerini belirtti.

Konuşmasının devamında Ertaş, Nevşehir’de farklı ilçelerde bulunan MYO’lardaki öğrencilerin ilçelerdeki çeşitli etkinliklere ulaşımı konusunda belediye olarak mümkün olan katkıyı sağlayacaklarını vurgulayarak Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi ve içindeki fabrikalar ile yapılacak staj, eğitim, proje konulu iş birliği protokolleri için her zaman destek vereceklerini kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu