Manşetler

Nevşehir’de Edebiyat Söyleşileri Başladı

Nevşehir’de farklı türlerde eserler veren yazarların bir araya gelerek kurduğu Kapadokya Yazarlar Derneği (KYD) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan edebiyat söyleşileri başladı.

Limon Kitap Kırtasiye Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye KYD yönetim kurulu üyeleri ve sanatseverler katıldı. Ana gündem maddesi öykücülük olan söyleşide Türkiye’de öykücülük ve Türk öykücüleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren Türk edebiyatının usta yazarlarından Rasim Özdenören gibi değerli yazarlar saygıyla anıldı.

Kapadokya Yazarlar Derneği başkanı Dr. Harun Çolak, bu söyleşilerle edebiyatseverler ile yazarları buluşturmayı amaçladıklarını belirterek: “Dernek olarak Nevşehir’de kültür ve sanatla ilgilenenleri haftada bir buluşturmak, sanat ve kültür dünyasında meydana gelen gelişmeleri görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak maksadıyla edebiyat sohbetleri yapmaya karar verdik. Derneğimizin bir faaliyeti olarak başlayan buluşmayı her hafta yapmak istiyoruz. Bu sayede usta sanatkârlarla bir araya gelme fırsatı yakalıyor. Derneğimiz ilimizde kültürel canlılığı sağlamak için benzer çalışmaları sürdürecektir.” dedi.

Edebiyat söyleşisi, etkinliğe katılan edebiyatseverlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu