BölgeManşetler

NEVŞEHİR’İN GENÇ VE BAŞARILI AVUKATLARI GAZİ ORTAOKULUNDA

Nevşehir’deki devlet okulları arasında bir ilke imza atan ve bu güne kadar farklı meslek gruplarından pek çok kişiyi okullarında misafir eden Gazi Ortaokulu bu kez öğrencilerine avukatlık mesleği ile ilgili meraklarının giderildiği güzel bir gün yaşattı.

Avukat Rabia Soylu ve Avukat Rabia Samur ile okulda keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Nevşehir’in başarılı, genç avukatları mesleki bilgilendirmenin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. “Avukat olmak için hangi özelliklere sahip olmalıyız?” diye gelen bir soru üzerine düzenli, sistemli çalışmanın etkisinden bahsettiler. Kendini ifade etme ,insanların hakkını savunma noktasında kitap okumanın önemini de sıklıkla dile getirdiler. Onları en çok etkileyen vakaların çocukların istismarı ile ilgili konular olduğunu belirterek öğrencileri sosyal medya paylaşımları, internet kullanımı ve kişisel güvenlik konularında uyardılar. Özellikle taciz veya istismar durumlarında çekinmeden öncelikle okul rehber öğretmenine bildirmelerinin ve yetkili birimlerden destek almalarının öneminden bahsettiler.

Öğrencilerinin başarısını ve bilinçli bir eğitim hayatı sürdürmesini önemseyen Gazi Ortaokulu etkinliklerine sene sonuna kadar devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu