BölgeManşetler

Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’ndan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine Ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu.

default

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. D. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’u ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ayrancı’yı ziyaret etti.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ziyaretinde, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet alanında akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini sağlamak ve üniversitelerin şehirle bütünleşmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2020 dönem başkanlığı görevini yürüten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve UNİKOP üyesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile diğer bölge üniversitelerin sahip olduğu imkân ve potansiyelleri üzerinden yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler hakkında görüştü.

Rektör Yardımcısı Çolakoğlu ayrıca, Nevşehir yöresinde ve bölgede var olan üzüm yetiştiriciliği ve bağcılık ile birlikte diğer tarımsal ürünlerin modern yetiştirme ilkeleriyle birlikte yaygınlaştırılmasına ve ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde kurulan Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜZÜM) hakkında bilgi vererek, iki üniversite arasında bölge tarımına katkıda bulunacak çalışmalara dair ikili görüşmelerde bulundu.

NEVÜ Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVÜZÜM) web sayfasına ulaşmak için: https://nevuzum.nevsehir.edu.tr/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu