Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

En genç iller belli oldu: Nevşehir şaşırttı!

TÜİK, 'istatistiklerle gençlik' raporu ile Türkiye'nin en genç ve en yaşlı şehirlerini belirledi. Raporda Nevşehir'in sıralamadaki yeri de açıklandı.

TÜİK’in “istatistiklerle gençlik” raporuna göre, en genç ve en yaşlı iller sıralaması yapıldı. Türkiye’nin en genç ili Doğu Anadolu’da bulunurken, en yaşlı ili ise Ege Bölgesi’nden çıktı. Peki, bu sıralamada Nevşehir kaçıncı sırada yer alıyor? Nevşehir daha çok genç nüfusa mı yoksa yaşlı nüfusa mı sahip?

Nevşehir, genç nüfus oranı olarak yüzde 15,7 ile tüm iller arasında 44’üncü sırada yer alıyor. Hakkari ise en genç nüfusa sahip il olarak öne çıkıyor. Hakkari’nin genç nüfus oranı yüzde 22,0 olarak raporda belirtiliyor. Şanlıurfa’yı Şırnak, Siirt, Bayburt, Kars, Ağrı ve Muş izliyor.

Türkiye’nin en yaşlı ili unvanını ise, Yüzde 12,3’lük genç oranı ile Muğla ve Balıkesir oldu.

Nevşehir nüfusunun yüzde kaçı genç? TÜİK açıkladı

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Nevşehir’de 2022 yılı sonunda genç nüfus oranı açıklandı.  Nevşehir’de genç nüfusun oranı %15,7 olarak hesaplandı.

Nevşehir 44 sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2022 yılı sonunda Nevşehir’deki 15-24 yaş grubunda yer alan genç nüfusun oranı %15,7 olarak hesaplandı..

Açıklanan verilere göre, Nevşehir’de genç nüfusun oranı düşüyor. 2021 yılında Nevşehir’de genç nüfusün oranı %15,8 olarak hesaplanmıştı.

Türkiye nüfusunun %15,2’sini genç nüfus oluşturdu.

Nevşehir’de genç nüfusun oranı %15,7 olarak hesaplandı.

Kayseri: Genç nüfus oranı: Yüzde 15,7

Kırşehir’de genç nüfusun oranı %15,8

Yozgat: Genç nüfus oranı: Yüzde 15,6

Kırıkkale’de genç nüfusun oranı %16,5

Aksaray’da genç nüfusun oranı %16,2

Niğde’de genç nüfusun oranı %17,0  olarak hesaplandı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu