BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

İlimizde YKS Seviye Tespit Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi

Müdürlüğümüz koordinesinde ve özel okullarımızın katkılarıyla 12. sınıf öğrencilerimize yönelik il genelinde prova niteliğinde YKS Seviye Tespit Sınavı gerçekleştirildi.

Seviye tespit sınavıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı uygulaması yaptırılarak öğrencilerdeki sınav kaygısını azaltmak ve öğrencilere deneyim kazandırmak amaçlanmıştır. İlimiz genelinde 9 kurumda gerçekleştirilen sınava toplam 1899 öğrencimiz katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, merkez ilçemizde Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılan sınavı yerinde incelemek amacıyla ziyarette bulundu. Yapılan sınav hakkında bilgi alan İl Müdürümüz, sınava giren öğrencilerimize başarılar diledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat yaptığı açıklamada “Kıymetli evlatlarımızın akademik başarılarını artırmak, sınav heyecanını daha rahat bir ortamda tecrübe etmelerini sağlamak amacıyla yaptığımız YKS Seviye Tespit Sınavımız ilimiz genelinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Sınavın uygulanmasında katkısı olan özel okullarımıza, Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Birimimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek YKS yolunda onlara başarılar diliyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu