BölgeManşetler

Başkan Aktürk Tv24 ve Tvnet Canlı Yayınlarına Katıldı

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Tv24 ve TvNet televizyonlarının canlı yayınlarına katıldı.

Tv24 kanalında yayınlanan “Moderatör” programında Merve Aydın’ın konuğu olan Başkan Aktürk,bölgenin 155-160 ülkeden yoğun ziyaretçi aldığını belirtti.

Kapadokya Bölgesinin balon turizmiyle, atv turlarıyla jeep safari turlarıyla, doğal dünya mirası haline gelmiş açık hava müzeleriyle, vadileriyle yürüyüş turlarıyla eşsiz güzelliklere sahip bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Aktürk şöyle konuştu:

“Global anlamda bir pandemi süreciyle karşı karşıyayız, uluslar arası uçuş yasaklarının başlamasıyla beraber biraz ara verdik. Kurban bayramıyla beraber seyahat serbestinin başlamasıyla yerli insanlarımızın ziyaret ettiği bir bölge oldu. Kapadokya bölgemizin turizmi daha çok büyük gruplar halinde yapılan bir turizmdi. Pandemi ile birlikte bireysel turizmin, küçük gruplar halinde yapılan turizmin önem arz ettiği dönemlerden geçiyoruz. Bu noktada bölgenin butik olması,tesislerimizin nitelikli ve güvenli sertifikaya haiz tesisler olması sebebiyle ilk akla gelen bölgelerden bir tanesi oldu, böylede olmaya devam edecek.”

“Tünelin Ucunda Işık Göründü”

Pandemi sürecinde Kapadokya turizmine değinen Aktürk, Ayın 25’i ile beraber aşılama çalışmaları ve aşılama takvimleri başlayacak, yerli aşıda da faz2 çalışmaları başlamış durumda. Bu noktada ben Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, sağlık çalışanlarımıza artık ülkemizin de neler üretebileceğinin, neler yapabileceğinin bir göstergesi olarak yerli aşı çalışmalarını çok önemsiyorum. Bu noktada verilen emekten dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bölgemiz bundan sonraki süreçte de tünelin ucunda bir ışık gördüğümüz zaman psikolojik bir rahatlamayla beraber insanlar seyahat planlamalarını yavaş yavaş yapmaya başlayacaklar.”

Tv Net’te Duygu Öztürk’ün sunduğu “Gün Ortası” programına katılan Başkan Aktürk, pandeminin bölge turizmini etkilediğini belirterek, turizm gelirlerinin ekonomiye ve istihdama olan katkısını değerlendirdiğimiz zaman iletişim ve bilgiden sonra en temel hizmet sektörü turizm faaliyetleridir.

Tanıtım faaliyetlerine çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Aktürk, festival, spor ve balon turizmini çok önemsediklerini belirtti.

Niğde Ankara otoyolu bölgemize ulaşımı kolaylaştıracak

Bölgenin coğrafi anlamda çok özel bir yerde bulunduğunu belirten Aktürk, hem havayoluyla hem karayoluyla çok rahatlıkla ulaşılabilir bir seviyede olduğunun altını çizdi.

“Dün açılan Türkiye’nin en akıllı otoyol projesi olan Niğde-Ankara otobanının bir çok kesimi artık bölgemize olan ulaşımı çok rahat seviyeye ulaştıracak. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu beyefendiye bu otoyolun yapımında verdikleri emek ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projede çalışan tüm kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu otoyol bizim bölge turizmimize pandemi sonrası çok ciddi katkı sunacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu