BölgeManşetler

Nevşehir Dünya Basınında

Nevşehir’de koyun, keçi ve üç kuzu geçtiğimiz günlerde belediye binasının bulunduğu alana geldi. Sürünün, Nevşehir Belediyesine girmeye çalışması güvenlik görevlilerince engellendi.

Başkanlık binasından uzaklaştırılmaya çalışılan hayvanların güvenlik personeli ve belediye binasına girmeye çalışan vatandaşları kovalaması da ilginç görüntü oluşturdu.

Nevşehir Belediyesinin güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler, Nevşehir Belediyesi’nin ve belediye başkanı Rasim Arı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının ardından kısa sürede çok sayıda yorum ve beğeni aldı. Nevşehir Belediyesinin Twitter hesabında kısa sürede 3 milyon izlenmeye ulaşan görüntüler Nevşehir’deki gazeteciler tarafından Türk ve dünya televizyonlarına servis edildi. A Haber, TRT, CNN Türk, Kanal D, Star, Show TV, ATV, HaberTürk gibi birçok ulusal, bölgesel ve yerel televizyon kanallarının haber bültenlerinde yer alan görüntüler aynı zamanda ulusal ve yerel gazeteler ile haber sitelerinde geniş yer buldu. Kısa sürede hem sosyal medyada hem de Türk basınında Nevşehir’i gündeme taşıyan görüntüler dış basının da ilgisini çekti. Reuters ve RealPres gibi dünyanın önde gelen haber ajansları tarafından da dış basına servis edilen görüntüler Sky News, BBC News, El Cezire, CBS gibi dünyaca ünlü televizyonların yanı sıra The Telegraph gibi ünlü gazetelerin web siteleri ve sosyal medya hesaplarından da yayınlandı. Dünyanın farklı kıtalarında birçok ülke medyasında yer alan ve sosyal medyada milyonlarca kez izlenen görüntüler böylelikle Nevşehir’i bir kez daha gündeme taşıdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu