Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Salomon Cappadocia Ultra-Trail Başlıyor

Peribacalarının eteklerinde15-16 Ekim’de75 ülkeden 2.000 üzerinde sporcu Kapadokya’ya koşmaya geliyor.

Kapadokya, hayalle gerçeğin buluştuğu eşsiz coğrafyası ile Kapadokya, peribacaları ve vadiler arasında tarihi ve doğal güzellikler içinde düzenlenen Salomon Cappadocia Ultra-Trail® yarışına 15-16 Ekim tarihleri arasında sekizinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Argeus Travel & Events tarafından 15-16 Ekim tarihleri arasında Salomon Türkiye isim sponsorluğunda koşulacak dünyaca ünlü patika koşusu yarışı Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in tanıtım toplantısı, Ürgüp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, medya mensuplarıyla bir araya geldi.

119 km, 63 km ve 38 km olmak üzere üç farklı parkurdaki yarışlara sahne olacak Salomon Cappadocia Ultra-Trail® yerli-yabancı binlerce sporcu ile uluslararası ve ulusal medya mensuplarını büyülü atmosferinde ağırlamaya hazırlanıyor. Kapadokya’nın, tanıtımı ve ekonomisi açısından bu çok önemli organizasyon için Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve tüm Kapadokya kenetlenmiş durumda.

Hayalle gerçeğin buluştuğu eşsiz coğrafyasında festival havasında unutulmaz bir koşu deneyimi sunan Salomon Cappadocia Ultra-Trail® için Ürgüp Belediyesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında her yıl olduğu gibi desteklerini sürdüren Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, sportif faaliyetlerle ilgili de uluslar arası anlamda yapılan organizasyonların çok önemli olduğunu ifade etti.

“ULUSLAR ARASI ORGANİZASYONLAR ÇOK ÖNEMLİ”

“Ürgüp’e yaklaşık olarak 1 ay öncesinde tayin oldum geldim.  Dünyanın göz bebeği ülkemizin incisi Kapadokya’nın en güzel yeri olan Ürgüp’te Allah nasip etti çalışacağız. Bu bölgenin ne kadar kıymetli olduğunu hepimizden önce Dünya’da bir çok anlayan ve bilen insanlar burada yaptıkları ziyaretlerle taçlandırmış. Bizlerinde yapması gereken buraya gelen misafirlerin güvenli ve huzurlu bir şekilde keyifli bir şekilde zamanlarını geçirmesi için devlet olarak elimizden geleni yapmak. Elbette bölgedeki gerek jeolojik oluşumlar, gerek kiliseler, gerek tarihi hanlar, hamamlar, camiler olsun bir bütün halinde gastronomi ile birlikte son derece kıymetli bir saha. Bu bağlamda bunu ülkenin ekonomisine, katkı sağlanması için bütün çalışmayı başta Bakanlıklarımız, Cumhurbaşkanlığımız, yerel yönetimler, bizler ve sivil anlamda destek veren insanlarla birlikte belli noktalara taşınmış ve daha iyi noktalara geleceğinden eminim. Bunun içinde sportif faaliyetlerle ilgili de uluslar arası anlamda yapılan organizasyonlar çok önemli. Özellikle sosyal medyanın gelişmesi ve gelinen noktada önemli bir aktör haline gelmesiyle bu bağlamdaki etkinliklerin önemi son derece artıyor. Bu yıl 9’uncusu yapılan Salomon Kapadokya Ultra Trail müsabakaları içinde benim geçmiş yıllarda da gözüme çarpan bir etkinlik. Tabi ben bu kadar kapsamlı, bu kadar geniş, bu kadar kapsayıcı bir etkinlik olduğunu bilmiyordum. Bu anlamda benim içinde bir tecrübe oldu. Önümüzdeki zaman zarfında bu anlamda bilgi sahibi olacağız hem de destek olmaya çalışacağız. Önümüzdeki süreç içerisinde düzenlenecek olan bu organizasyona katılacak olan misafirlere şimdiden hoş geldin diyorum. Mutlu huzurlu, güvenli, bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacak ve daha iyi yerlere getirecek bir organizasyon olacağından şüphem yok. Bu anlamda üzerimize düşen görev neyse yerine getireceğiz” dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Aktürk, yarış öncesindeki çalışmalarını şu şekilde özetledi:

“EKONOMİK KATKI SAĞLAMASINI ÖNEMSİYORUZ”

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, bu yarışmalar ile insanların Kapadokya’nın incisi Ürgüp’ü daha iyi tanımalarını, ilçe ve tüm bileşenlerine ekonomik olarak katkısının olmasını çok önemsediklerini ifade etti.

Ürgüp halkının refah ve huzur düzeyini artıracak, asli belediyecilik unsurlarını ötelemeden bu tarz işlerin öncüsü ve önderi olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Aktürk, “Ürgüp bu güzel organizasyonların öncüsü olmaya, lideri olmaya ve her fırsatta bu anlamada bu işlere destek vermeye devam edecek. Biz belediyemizin öncülüğünde biliyorsunuz her yaz Balon Festivali, Balon Festivali ve Ekim ayında finali Salomon Ultra Trail yarışları ile yapmaya gayret ediyoruz. Buradaki temel hedefimiz hem insanların Kapadokya’nın incisi Ürgüp İlçemizi daha iyi tanımaları, daha fazla ziyaretçi alıp, ilçemizin tüm bileşenlerine ekonomik olarak katkısı olmasını bu işlerin çok önemsiyoruz. Bundan sonrada yerel Ürgüp halkımızın refah ve huzur düzeyini artıracak, asli belediyecilik unsurlarımızı ötelemeden bu tarz işlerin öncüsü ve önderi olmaya devam edeceğiz. Ya organizasyonun liderliği kısmına olacağız yada bu tarz spesifik güzel işlerin en önemli paydaşı olmaya devam edeceğiz İnşallah. Yine güzel bir organizasyonun arifesindeyiz.  Pandeminin yoğun olduğu 2020 yılında sembolik bir basın toplantısı ve tüm parkurların işaretlenerek bir yarışmacımızın rekor koşu denemesi yaptığımız o yarışı saymazsak 8’incisine ev sahipliği yapıyoruz. 75 ülkeden 2 bini aşkın sporcuyu ve ailesi Ürgüp ilçemizde ağırlamanın mutluluğu içerisinde olacağız. Bu yarışmanın en önemli özelliği de biz start ve finişi Ürgüp’te vermemize rağmen parkurların Kapadokya Bölgesinin tüm özelliklerini tüm bölgeyi kapsayıcı olması çok önemli. Hem ulusal anlamda hem de uluslar arası anlamda ziyaretçiler, basın mensupları ile temel hedefimiz bölgeyi en güzel şekilde tanıtıp daha fazla insana ulaşma gayreti göstermektir” dedi.

“BU YIL ORGANİZASYONDA BULUNAMAYACAĞIM”

UCLG’nin Güney Kore’de düzenleyeceği Dünya Kongresine katılacağı için bu yıl organizasyona katılamayacağını belirten Başkan Aktürk, “Benim içimde bir burukluk var bunu söylemek istiyorum. Bu yıl organizasyonda bulunamayacağım. Umut ediyorum ki son gün ödül törenine yetişmeye gayret edeceğim. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı diye adlandırılan UCLG’nin 7. Dünya Kongresi için yaklaşık Türkiye’den 16 belediye başkanı ile birlikte Güney Kore’de olacağız. Bunu da ben çok önemsiyorum. Hem Ürgüpümüzün hem Ürgüp Belediyemizin temsiliyetini ne denli noktalara geldiğinin bir göstergesi olacak. Yaklaşık tüm Dünya’dan Birleşmiş Milletlere üye 192 ülkenin 141’inin temsil edildiği ve Birleşmiş Milletlerde yerel yönetimlerin resmi sözcüsü konumunda olan UCLG’nin Dünya Konsey üyesi olarak ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın Dünya Konsey Başkanlığı adaylığında oy kullanmak üzere 5-6 gün Pazartesi’den itibaren Güney Kore’nin Dijon kentinde olacağız. Umut ediyorum ki gönlümde kalbimde bu güzel organizasyonun en güzel şekilde Ürgüp’ümüzde yerine getirilmesi olacak. Allah sağlık verirse Pazar günü ödül törenine yetişmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

“Hazırlıklarımızda son aşamaya geldik”

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’e verdikleri kapsamlı destek için Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner ve Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ile belediye çalışanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Aydın Ayhan Güney ise şu açıklamaları yaptı:

“Dünyada Ultra Trail yarışları arasında çok önemli bir konuma ulaşan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in 2022 yılında sekizincisini gerçekleştireceğimiz için çok mutluyuz. Hazırlıklarımız açısından son aşamaya geldik. Kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları, sponsorlarımızın da desteğiyle tüm sporculara sorunsuz bir yarış deneyimi sunacağımıza inanıyoruz.

Organizasyonumuzda 119 km’lik Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 63 km’lik Salomon Cappadocia Medium-Trail® ve 38 km’lik Salomon Cappadocia Short-Trail® yarışları olacak. Tüm parkurlarımız, katılımcılara Kapadokya’mızın harika doğasını ve tarihi varlığını gösterecek. Patika koşusunun dünyaca ünlü şampiyon atletlerinin her yıl ülkemize ve Kapadokya’ya gelmesini sağlayan organizasyon, 2022 yılında da elit atletlere ev sahipliği yapacak.

Dünyada ve Türkiye’de patika koşuları arasında üst düzey yarış deneyimi ile fark yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, üç farklı parkuru ve yepyeni takım oyunları ile Kapadokya’nın eşsiz doğasında, tarihin içinde koşmanın heyecanını yaşatacak.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’den spor turizmine destek

Salomon Cappadocia Ultra-Trail® koşucularının neredeyse tamamı Kapadokya bölgesi dışından geliyor ve bir hafta süresince çok yoğun bir turizm hareketliliği sağlıyor. Kapadokya’da konaklamadan yeme-içme sektörüne, balon şirketlerinden bölge esnafına heyecanla beklenen organizasyon, Ürgüp ve çevre bölgeler için yaklaşık 25 milyon TL’lik ekonomik katkı üretecek.

EXPO alanı, açılış yemeği ve yan etkinlikler festival coşkusu yaşatacak

Ürgüp merkezinde kurulan Salomon Cappadocia Ultra-Trail® EXPO alanı, 13 Ekim Perşembe gününden 16 Ekim Pazar gününe kadar organizasyonun buluşma noktası ve yarışın merkezi olarak dört gün boyunca 24 saat yaşayacak. EXPO alanı koşuculara dinlenme, masaj, alışveriş imkânı sağlarken yan etkinliklerle yerel ilgiyi de canlı tutacak. 14 Ekim akşamı 3.000 koşucu, medya ve davetliler, Ürgüp’te Peri Bacaları eşliğinde açılış yemeğinde buluşacak.

Heyecanın başladığı hedeflerin gerçekleştiği nokta: Start ve Finiş

Koşu heyecanının zirve yaptığı iki nokta olan Start ve Finiş, Ürgüp’ün en işlek yerinde gün boyu katılımcıları ağırlayacak. CUT, CMT ve Team CUT ve CMT yarışları için günün ilk ışıklarıyla başlayan start heyecanı CST ve Team CST startları ile devam edecek, Salomon Cappadocia Ultra-Trail® koşularını tamamlama hayalini gerçekleştiren koşucuların finişe ulaşmasıyla hareketlenecek.

Kapadokya Çocuk Koşusu: Dünya Şampiyonları ile koşu deneyimi

Organizasyonu taçlarından son gün etkinliği, ödül töreni öncesindeyapılacak. Kapadokya Çocuk Koşusu’nda, çocuklar dünya şampiyonları ile koşu deneyimi yaşatacak. 16 Ekim Pazar sabahı yapılacak Kapadokya Çocuk Koşusu’na, Kapadokya bölgesinde yer alan ilköğretim öğrencileri katılacak. Minik sporcular, kendileri için tasarlanmış özel tişörtlerle koşacak.

24 saat süren yarışta, 400’ün üzerinde görevli ve gönüllü görev alıyor

Yarışların 24 saat gibi uzun bir zaman diliminde, gece-gündüz ve kimi zaman zorlu hava koşullarında yapılması nedeniyle büyük bir operasyon gerektiren organizasyonda 400’ün üzerinde görevli ve gönüllü yer alacak.

Geç Kayıtlarımızın Gelirini Türkiye Atletizm Vakfı’nın Genç Atletlere Destek Projesine Bağışlıyoruz.

Yarışımızın normal kayıt sürecini 4 Ekim’de tamamladık. Ancak yarış öncesindeki haftada limitli sayıda geç kayıt da alacağız. Geç kayıttan elde edeceğimiz geliri ise bu yıl da Türkiye Atletizm Vakfı’nın “Genç Atletlere Destek” projesine bağışlayacağız.

“Adım Adım ile birlikte iyilik peşinde koşmaya devam ediyoruz”

Her yıl binlerce koşucuyu Kapadokya’nın büyülü atmosferinde buluşturan ve spor kültürünün yaygınlaşması adına değer yaratan Adım Adım ile birlikteiyilik peşinde koşmaya devam ediyoruz. 2021 yılında Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’de,90 gönüllü koşucu ve 1.165 bağışçının katkıları ile 190.697 TL bağış toplanması sağlandı.Organizasyonumuza katılan sporcularımızın adımlarıbu yıl da iyilik için atılacak. Birbirinden değerli 10 STK’nın, 2022 yılında Salomon Cappadocia Ultra-Trail® yardımseverlik koşusu projeleri hazır. Adım Adım’ın İyilik Peşinde Koş platformu https://ipk.adimadim.org/adresinde Salomon Cappadocia Ultra-Trail® etkinlik sayfasında yayınlananSTK projeleri için bağışlar, 31 Kasım 2022Pazartesi günü sona erecek” dedi.

Her yıl sorunsuz yarış deneyimi ile fark yaratan Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, bu yıl da kurumsal destekçilerinden ve sponsorlarından büyük destek alacak:

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ile T.C. Kültür Bakanlığı-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı güçlü destekleri ile Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’in yanında yer alacak.Canon, Corendon, Diana Travel, markaları bu yıl da Salomon Cappadocia Ultra-Trail®’eco-sponsor olarak destek olurken, akıllı saat markası Garmin, ilk kez co-sponsorlar arasında yer alacak.  Züber, PT Academy, Salcano, ViewSonic, markaları da Salomon Cappadocia Ultra Trail®’esponsorluk desteği verecek. Etkinliğin sosyal sorumluluk ortaklığını geçtiğimiz yıl olduğu gibi Adım Adım üstlenecek.

Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, 15-16 Ekim’de hafta sonunda Kapadokya’da bir koşu festivali yaşanmasını sağlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu