BölgeManşetler

NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On Yedincisi Gerçekleşti

NEVÜ MYO İstişare Toplantılarının On Yedincisi Avanos Belediye Başkanı İbaş ve MEB Eğitim Uzmanı Kalkan’ın Katılımlarıyla Çevrimiçi Gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürleriyle başlattığı istişare toplantılarının on yedincisi, Acıgöl Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Serap Çoban tarafından hazırlanan toplantı programı ve Hacıbektaş MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çiçek’in moderatör ve raportörlüğü ile çevrimiçi olarak yapıldı.

Toplantıya, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Avanos MYO, Acıgöl Teknik Bilimler MYO, Gülşehir MYO, Hacıbektaş MYO, Sağlık Hizmetleri MYO, Nevşehir MYO, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO, Kozaklı MYO, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürleri, NEVÜ Araştırma Merkezi Müdürleri, Daire başkanları, MYO Akademisyenleri ile birlikte Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan katıldı.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan ve göreve geldiği günden itibaren NEVÜ Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO)  ile uyum içinde olduklarını ifade eden Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş,  Avanos MYO’nun ilçede mevcut olan seramik ve çanakçılığa önemli katkılarının olduğunu ve özellikle pandemi sonrası Üniversite ile gerçekleştirilecek çeşitli iş birlikleri ile farklı neler yapabiliriz noktasında çalışmalarının olduğunu belirtti. 

Katılımcılar tarafından yöneltilen sorular ve iş birliği konuları hakkında konuşan Başkan İbaş, bir meslek mensubu olarak öğrenciler için stajın öneminin farkında olduğunu ve Avanos MYO bünyesindeki Özel Güvenlik ve Koruma programı ile Mimari Restorasyon programı öğrencilerinin Avanos MYO Müdürlüğü ile birlikte belirlenecek kontenjanlar dahilinde Belediye bünyesinde staj yapmaları için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Avanos MYO bünyesindeki Bitkisel ve Hayvansal Koruma Bölümü ile sürdürülen iş birliği için teşekkür ederek bu iş birliğinin devam etmesini istediklerini ayrıca MYO bünyesindeki El Sanatları Bölümü ile KOSGEB, TKDK, Avrupa Birliği destekli ortak sanatsal projeler konusuna da çok sıcak baktıklarını söyleyen Başkan İbaş,  NEVÜ Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) tarafından her yıl düzenlenen ve 2021 yılında on ikincisinin düzenlenmesi planlanan ‘Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu’ için kendilerinin düşündükleri bazı fikirleri olduğunu ve bu sempozyum kapsamında bu etkinliklerin de katılabileceğini belirtti. Özellikle çeşitli etkinlikler ile Avanos dışından gelen uzman kişilerin ilçede bulunan ustalara eğitim vermesini istediklerini ve sempozyum etkinliğine her türlü desteği imkanlar ölçüsünde verebileceklerini kaydetti.

Avanos ilçesi Kızılırmak kenarında bulunan seramik fırın parkına su tesisatı çekilmesi çalışmasının tamamlandığını ve park içine kamelyanın da koyulacağını, ayrıca ilçede mevcut olan kız yurdunun arkasındaki alanda bir sergi alanı düşünüldüğünü, ırmak kenarında da eserlerin korunaklı bir şekilde sergilenmesi için kapalı bir alan çalışmasının yapılabileceğini söyleyen Başkan İbaş,  İlçede belirledikleri bir arsaya da MEB’in bir okul yapmaması durumunda ilgili yerin Avanos MYO’ya tahsis edilebileceği bilgisini katılımcılar ile paylaştı.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a verecekleri desteklerinden dolayı teşekkür eden Avanos MYO Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu,  MYO olarak yapılması planlanan diğer projeler için de Avanos Belediyesi ile ortak çalışmalara hazır olduklarını söyledi.  Serinsu ayrıca, Avanos MYO bünyesine yeni büyük bir pişirme fırınının geldiğini ve bu sayede hem Avanos MYO bünyesinde hem de ilçe bünyesindeki çeşitli etkinliklerde büyük boyutlu çalışmaların yapılabileceğini belirtti.

Toplantıya davetli konuşmacı olarak katılan MEB Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan ise Avrupa Birliği Projeleri kapsamında ODTÜ, DamaSistem, MEB, ÖRAV, Cenk Yakın Ortaokulu, İtalya Salerno Üniversitesi, Gragnano Ortaokulu ve Litvanya Vilnius Üniversitesi ve Druskininkai Ortaokulu ile gerçekleştirilen “Teknoloji İle Güçlendirilmiş Dersliklerde Öğretim Yöntemlerinin Göz İzleme Tekniği Kullanılarak Geliştirilmesi” adlı projenin süreçleri ve proje sonunda elde edilen ‘Motivasyon’, ‘Sınıf Yönetimi’, ‘Öğretim Materyali Kullanımı’, ‘Sınıfta BT Kullanımı’ ve ‘Kullanım Sınırlamaları’ başlıklarındaki sonuçları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantı kapanış konuşmasında bugüne kadar düzenlen MYO istişare toplantılarının faydalı olduğunu söyleyen NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu da, devam eden uzaktan eğitim sürecinde derslerde öğretim elemanlarının buzkıran (ice breaking) etkinliklerini kullanmasının öğrencinin derse katılımını ve ilgisini arttırmak için önemli olduğunu belirterek,  tüm konuklara ve katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı, soru cevap ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu