Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Manşetler

Feyzioğlu’ndan Durakoğlu’na çarpıcı teklif

“Gelin bu mekânı satalım, merkezde bir bina alalım, genç avukatları masraftan kurtaralım”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB’nin 8 sene önce 6 milyon dolara satın aldığı ve üzerine sosyal tesis yapılarak avukatlara tahsis edilmesi gereken boğaz manzaralı mekânı bir gece kulübüne kiraya veren İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’na çarpıcı bir teklifte bulundu. Feyzioğlu, “Dayanışma Fonu’nun amaçları dışında kullandığınız bu mekânı gelin satalım. Şehir merkezinde kocaman bir bina alalım. Bu binaya genç avukatların yararlanacağı dönüşümlü ofisler yapalım ve onları kira, elektrik, su parası ödemekten kurtaralım” dedi.

Feyzioğlu, EGE TV’de canlı yayınlanan “Selim Murat Çakın’la Hukuk Cafe” isimli programa katıldı. Genel olarak avukatların sorunlarının masaya yatırıldığı programda, TBB’nin 8 sene önce 6 milyon dolara satın aldığı ve İstanbul Barosu’nun kullanımına tahsis edilen boğaz manzaralı mekân da gündeme geldi. TBB, söz konusu mekânın İstanbul Barosu’nca avukatların kullanımına tahsis edilmesi gerekirken, Dayanışma Fonu amaçları dışında bir gece kulübüne kiralandığı iddialarının basında yer alması üzerine İstanbul Barosu’na yazı yazmış, ancak baro TBB’nin yazılarına yanıt vermemişti. Feyzioğlu, canlı yayınlanan programda şunları söyledi:

“İstanbul Barosu Başkanı’na yazılarımıza cevap alamadığımız için buradan sizin vasıtanızla sesleniyorum. Dayanışma Fonu’nun amaçları dışında kullandığınız bu mekânı gelin satalım. Kocaman bir bina alalım. Şehir merkezinde. Bu binada binlerce genç avukatın yararlanacağı dönüşümlü ofisler yapalım. Genç avukatları kira derdinden, elektrik, su parası ödemekten, zorunlu masraflardan kurtaralım.”

6 milyon dolarlık bina

TBB’nin 8 sene önce İstanbul’da 6 milyon dolara satın aldığı ve İstanbul Barosu’na sosyal tesis olarak kullanılması için tahsis ettiği Beşiktaş Balmumcu’daki mekânın, baro tarafından bir gece kulübüne kiraya verildiği ortaya çıkmıştı. Beşiktaş Belediyesi ve Emniyet, İstanbul Barosu’na sosyal tesis olarak tahsis edilen binanın, kafe ve restoran ruhsatı olmasına rağmen, alkollü içki satışı ve müzik yayını yapması nedeniyle faaliyetini durdurmuştu. İstanbul Barosu, TBB’nin konuyla yazdığı yazılara da herhangi bir yanıt vermemişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu