Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Yanlış duymadınız burası Ürgüp’te “Yol Geçen Hanı…”

Kapadokya'nın kalbi Ürgüp'te dolaşırken her an dikkat çeken bir tabela ile karşılaşabilirsiniz! Burası yol geçen hanı mı? - Evet tamda yerindesiniz...

Ürgüp’te çekimler yapan YouTuber Gece Muhabiri’nin dikkatini çeken mekan “Yol Geçen Hanına” diğer adıyla “The Han Cappadocia” ya konuk oldu. İşletmeci Halil Uysal ile yaptığı bu keyifli röportajı gelin birlikte izleyelim…

Yol Geçen Hanı olarakta bilinen “The Han Cappadocia” bir kafe tarihi ve görsel şöleni ile yerli yabancı misafirlerinden büyük ilgi görüyor.

Ürgüp meydanda bulunan ve Alkolsüz bu tarihi mekanda kahve, nargile, imkanı bulabilirsiniz.

Bu kafe, insanların ailecek veya arkadaşlarıyla güzel vakit geçirebileceği huzur arayanlar için mükemmel bir mekan.

Nezih ortamı ve lezzetli menüsü ile “The Han Cappadocia” yı keşfetmek için sizleri diğer adıyla Namıdiğer “Yol Geçen Hanı” na bekliyoruz.

Eğer yolunuzu Ürgüp’e düşerse Yol Geçen Hanı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Adres: Temenni Mahallesi, Ahmet Refik Caddesi No:28 Nevşehir/Ürgüp

Yol Geçen Hanı Hakkında

Yol Geçen Hanı sözü bakın nerden geliyormuş? Günlük hayatımızda, girenin çıkanın belli olmadığı mekanlar için kullanılan \”yol geçen hanı\” sözünün çıkış noktası Batman’dır. Evet, bu söz esasında doğal bir mağaranın adıdır. Hasankeyf’te bulunan Yol Geçen Hanı, Hasankeyf Kalesi’nin altında bulunmaktadır. Mağaranın ağzı ise Dicle Nehri’ne açılır. Yol Geçen Hanı’nda Hasankeyf Kalesi’ne çıkan gizli bir geçit vardır. Eski dönemlerde bu mağara ulaşım için kullanılıyordu. Mağaranın içi yazın serin, kışın ise ılıktır. Bu sebepten dolayı insan bünyesine çok uygundur. Bir ulaşım yolu olduğu ve girenin çıkanın belli olmadığı bu mağara Yol Geçen Hanı olarak adlandırılmıştır. Mağara, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun bir şekilde ziyaret edilmektedir.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu