Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir İçme Suyu Depolarında Çalışmalar Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Nevşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Nevşehir İçme Suyu Depolarında Çalışmalar Devam Ediyor

Nevşehir il merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla 3 adet 5.000 m³’lük depo inşa edilmekte olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘İş kapsamında 5000 m³ ‘lük toplam 3 adet su depolarının inşaatı tamamlanmış olup, depolara ait besleme hatları şehir şebeke hatlarına bağlantı hatları ve tahliye imalatları devam etmektedir. Fiziki gerçekleşme seviyesi yaklaşık % 75 olan işin tamamlanması ile birlikte Nevşehir’in özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ciddi oranda azaltılacağını söyledi.

 

DCIM101MEDIADJI_0067.JPG

DCIM101MEDIADJI_0017.JPG
DCIM101MEDIADJI_0030.JPG

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu