Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Manşetler

NEVÜ Rektörü Aktekin Uluslararası Öğrencileri Makamında Kabul Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitede eğitim gören farklı ülkelere mensup öğrencilerle bir araya geldi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in; Sudan, Mısır, Filistin, Somali, Yemen, Kolombiya, Moritanya, Türkmenistan, Almanya, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Çin, Endonezya, Afganistan, Gine ve Bangladeş gibi 27 farklı ülkeden NEVÜ’de eğitim-öğretim görmeye gelen öğrencileri makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve üniversitenin birçok bölümünde Türk öğrencilerle birlikte aynı eğitimi alan uluslararası öğrencilerin bulunduğunu ifade eden Rektör Aktekin, üniversite olarak kendilerine her türlü imkânı sunduklarını söyledi.

Üniversitede 27 farklı ülkeden toplam 648 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğüne değinen Rektör Aktekin, “Üniversite olarak bizim en büyük arzularımız ve hedeflerimiz arasında uluslararasılaşma yolunda daha fazla ülkeden öğrencinin üniversitemizi tercih etmesi. Bunun içinde gerek üniversitede eğitim – öğretim gören siz değerli öğrencilerimizle, gerek ülke elçilikleri, gerekse uluslararası üniversiteler ile birlikte yurt dışı bağlantılı sivil toplum kuruluşlarıyla ikili görüşmelerde bulunuyoruz.

Diğer taraftan ülkelerinizin ve ailelerinizin bizlere birer emaneti olan siz değerli öğrencilerimizin, üniversitemizde eğitimlerinizi en iyi şekilde almanız, Türkçeyi, Türk kültürünü ve geleneğini daha iyi öğrenmeniz için de imkânlarımız ölçüsünde gerekeni yapıyoruz. Sizlerin de gerek üniversitemizin, gerekse Cumhurbaşkanlığımızın, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının, Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte diğer sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin sizlere sunduğu tüm bu imkân ve destekleri en iyi şekilde değerlendirerek eğitimlerinizi de en iyi şekilde tamamlamanız gerekiyor. Sizlere bu yönde tavsiyem şudur ki; almış olduğunuz derslere ait yayınlar ile birlikte ünlü Türk yazarlara ait kitap, dergi ve gazete okuyun. Bu sizlerin Türkçeyi daha hızlı öğrenmeniz ve kendinizi daha iyi ve güzel bir şekilde ifade etmenize önemli derecede katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Türk uyruklu öğrencilerle her milletten öğrencinin eğitim – öğretim gördüğü çok kültürlü bir üniversitenin birer mensubu olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren uluslararası öğrenciler ise, kendilerine sunulan imkânlardan dolayı teşekkürlerini dile getirdi. Öğrenciler ayrıca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya’nın doğal ve kültürel zenginliği arasında bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde eğitim görmenin de kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Öğrencilerle ile bir süre görüşen Rektör Aktekin ayrıca kendilerine moral ve motivasyon olması ve boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri için kitap hediyesinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu