ManşetlerSiyaset

“Ay yıldızlı bayrak asılan yoksul evlerin sesi olmaya devam edeceğiz”

Aynı operasyon bölgesinde üst üste şehit verilmesine tepki gösteren CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, “Ana muhalefet partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur.” dedi.

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, Irak’ın kuzeyinde 12 askerin şehit olduğu terör saldırılarıyla ilgili ortak bir bildiri yayımlayarak, terörü lanetlemiş ancak CHP ortak bildiriyi imzalamamıştı.

Dört partinin imzasını taşıyan ortak bildiride CHP’nin yer almamasına karşı oluşan tepki hakkında ve mevcut iktidarın terör politikasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlıkları 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

“İNSANLIK DIŞI SALDIRILARIN YOL AÇTIĞI ACILARA ARTIK YETER DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Basın açıklamasında konuşan Başkan Yumuş, Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 şehit verilmesinin büyük bir acı olduğunu söyleyerek, “Gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarına, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara artık yeter demek için buradayız. Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!” diye konuştu.

“ASKERLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ VE SAĞLIKLARI BİZLER İÇİN HER ŞEYDEN ÖNCELİKLİDİR”

Aynı operasyon bölgesinde iki gece içerisinde 12 şehit verilmesinin herkesi derin bir endişeye sürüklediğini kaydeden Yumuş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilk andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik. Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadığını, askerlerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur.” dedi.

“AY YILDIZLI BAYRAK ASILAN YOKSUL EVLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP olarak ülkede 3 günlük milli yas ilan edilmesini talep ettiklerini ancak yas ilan edilmediğini belirterek tepki gösteren Başkan Yumuş,  şöyle devam etti: “Biz artık evlatlarımız şehit olmasın diye, askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye; terörü bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan bu anlayışla ortaklaşmadık. Bundan sonra da ortaklaşmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, onların A4 kağıda yerleştirdikleri 2 paragraftan ibaret metne değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık! Ana muhalefet partisi olarak, görevi başındaki askerlerimizin güvenliği için sorular sormak, talepte bulunmak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur. 81 vilayetin hiçbir yerine ateş düşmesin diye; bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye, sorulması gereken soruları sormaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bizler, pencerelerine ay yıldızlı bayrak asılan yoksul evlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 86 milyon için, Türkiye için yeni bir yol açıyoruz. Yolumuz doğrudur. Bu yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyeceğiz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu