Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Öğretim Üyesi TÜBİTAK Projesi Kapsamında Cambridge Üniversitesi’nde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Kubilay Atik, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın “2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında doktora sonrası araştırma projesini İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde yürütüyor.

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Kubilay Atik, “Doğu ve Güneydoğu Asya’da Moğol Hegemonyası Altında Siyasal Düzen (Political Order in East and South East Asia under Mongol Hegemony)” isimli çalışmasını yürütmek üzere Cambridge Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görevlendirildi.

TUBİTAK “2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında 12 ay süre ile Cambridge Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde görevlendirilen Doç. Dr. Atik;  2023 yılında ABD’de Uluslararası İlişkiler alanında yılın kitabı ve Türkiye’de Rahmi Koç Bilim Ödüllerini alan Prof. Dr. Ayşe Zarakol ile birlikte Moğol Hegemonyası altında Doğu Asya ve Güneydoğu Asya’da oluşan siyasal düzen ve devletler sistemi üzerine çalışarak sömürgecilik ile gelen Avrupa hegemonyası öncesinde de farklı bölgelerin dünya düzenleri olduğunu gösteren çalışması ile tarihsel uluslararası ilişkiler alanına kuramsal katkıda bulunmayı hedeflemekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu