Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Ürgüp’te kuran kurslarına bin 500 çocuk ve genç katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibari ile tamamlandı.

03 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibari ile tüm yurtta “Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti” çağrısıyla başlayan Yaz Kur’an Kurslarına ilçemizde, 4-22 yaş grubu arasında yaklaşık 1500 çocuk ve genç katılım sağladı.

İlçe Müftüsü sayın İsmail Karadavut’un başkanlığında Musalla Camiinde Yaz Kur’an Kurslarında görevli personele yönelik düzenlenen “Eğitim Semineri” ile başlayan kurs sürecinde yüzlerce çocuk ve genç Kur’an-ı Kerim’i öğrendi, Allah’ı ve Peygamber Efendimizi sevgi temelinde tanıdı.

İslam Ahlakı, Değerler Eğitimi ve Temel Dini Bilgilerin öğretildiği Yaz Kur’an Kurslarında ayrıca “Mahremiyet Bilinci”, “Çevre Ahlakı”, “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Tütün Bağımlılığı” seminerleri yapıldı. Kurs Öğreticilerinin yoğun gayretleri ile düzenlenen çeşitli etkinlik ve yapılan ikramlarla da öğrencilerin keyifli ve verimli bir kurs dönemi geçirmeleri sağlandı.

İlçe müftüsü Karadavut, “6 haftalık Yaz Kuran Kursunu başarılı bir şekilde geride bırakırken, Ürgüp İlçe Müftülüğü olarak Yaz Kuran Kurslarında özveri ile görev yapan personelimize, Kurslarımızı şenlendiren öğrencilerimize ve yapılan programlara katılım ve katkı sağlayan velilerimize ve tüm hayır sahibi kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu