Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

REHBERLİK EĞİTİMİN TEMELİDİR

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün vizyon gelişim süreci kapsamında Müdürlüğümüz Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi organizesi ve Olcay Sağlam Rehberlik ve Araştırma Merkezimizin yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan projelerimizin süreçleri ve etki analizleri yapılarak öğrenci ve velilerimize verilen hizmetin verimlilik analizi de yapılacaktır. Bu bağlamda ilimiz genelinde uygulamayı planladığımız projelerin özeti aşağıda belirtilmiştir.

Yerelden Evrensele Projesi ile dijital teknolojik aletler kullanarak kök değerler  (Adalet, Vatanseverlik, Saygı, Yardımseverlik, Sorumluluk, Sabır, Öz denetim, Dostluk, Sevgi ve Dürüstlük) ile ilgili bir dijital hikâye oluşturup yeni nesillere aktarma dinamiklerinin kuvvetlendirilmesi amaçlanmıştır. İl geneli tüm liseler arasında kök değerler çerçevesinde dijital içerik (video çekme) hazırlama yarışması planlanmaktadır.

Sınırlarımı Belirliyorum Projesi ile çocuklarındaki istenmedik davranışlar karşısında etkin sınır koyma güçlüğü yaşayan annelerin uygun ve etkin sınır koyma becerilerini kullanabilmeleri ve anne-çocuk ilişkilerini olumlu yönde geliştirebilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu çalışma İl merkezindeki rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olan okul öncesi okullarındaki 4-5 yaş grubundaki öğrencisi bulunan velileri kapsamaktadır.

Hayal Edin, Birlikte Gerçekleştirelim Projesi 8. ve 12.sınıf öğrencilerimizin LGS ve YKS sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerin kendilerini tanımalarına fırsat sunmak, bir üst öğrenim kurumlarını tanımalarını sağlamak, ilgi ve yeteneklerine uygun öğretim programı ve meslek seçmelerine yardımcı olmak amaçlanmıştır. Proje kapsamında; yapılan plan doğrultusunda 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ile rehber/şube öğretmenlerimiz bireysel öğrenci görüşmeleri gerçekleştireceklerdir. Böylelikle öğrencilerin sınav sürecini sağlıklı atlatabilmelerine rehber öğretmenlerimizin desteği ile katkı sunulacaktır.

Ayrıca;

Yüz Yüze Seminer Çalışmaları kapsamında 8.sınıf ve 12.sınıf öğrencilerine verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, hedef belirleme konularında seminerler yapılmıştır. Bu kapsamda Avanos, Derinkuyu, Hacıbektaş, Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde rehber öğretmeni olmayan okullara ziyaret yapılarak seminerler gerçekleştirilmiştir.

Projeleri hazırlayan ve yürütecek olan yöneticilerimize, öğretmenlerimize, emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu