Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Uncategorized @tr

NEVÜ’den Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hatıra Ormanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı kapsamında “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hatıra Ormanı” oluşturuluyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin yaptığı açıklamada, “NEVÜ’ye adını veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ölümünün 750’nci yıldönümü olan 2021 yılının UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanması kararına istinaden, NEVÜ Damat İbrahim Pasa Yerleşkesi içerisinde 1 milyon metrekare alan üzerinde ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli Hatıra Ormanı’ oluşturuyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Hünkâr Hacı Bektaş Veli adına oluşturacağımız orman ile; üniversitemiz ve kampüsümüzün içinde yer aldığı şehrimizde orman varlığını artırarak mensuplarımız ve tüm vatandaşlarımız için daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevre amaçlıyoruz” diye konuştu.

NEVÜ’yü daha fazla yeşil alan vasfına sahip  bir üniversite konumuna getirmek amacıyla NEVÜ ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) adına Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile ağaçlandırma protokolü imzalanmıştı. İmzalanan protokol çerçevesinde NEVÜ kampüsünde 1 milyon metre kare alan üzerine arazinin toprak özelliği ve analizi ile birlikte bölgenin iklim şartları da göz önüne alınarak sedir, badem, ahlat, alıç ve ardıç türü ağaçlar dikilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu