Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerSağlıkÜrgüp Haberleri

Eğitimciler, Eğitimin Gündemini Değerlendirdiler

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi gruplar halinde merkez ve ilçe yöneticileri, okul temsilcileri, kadın komisyon başkanlığı ile buluşmaya devam ediyor.

Salgın tedbirleri, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sendika salonunda eğitimcinin gündemi ile fikir teattisini gerçekleştirip çözüm önerileri ile raporlarını çözüm mercilerine ve genel merkezlerine iletmektedirler.

Hafta sonu yasaklarının kalkması ile cumartesi günleri de saat 11.00 ile 17.30 arasında sendika binasında üyelerine ve eğitim çalışanlarına hizmet veren yönetim kurulu üyeleri bu hafta sonu da merkez ilkokullarında görev yapan eğitimcilerle birinci grup toplantısını gerçekleştirdiler.

Başkan Urgenç İlksan hakkında ultimatom gibi sözler sarfetti. Sandığı kimseye arpalık olarak kullandırtmayız.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç’in eğitimcilerin gündemini değerlendirdiği konuşmasında özetle 10 yıldır memuru %3,5 zama mahkûm eden yapılar sandığı ancak 20 yıl öncesine döndürerek batırırlar. Bunların toplu sözleşme masasında memuru düşürdükleri durumu sağır sultan biliyor. Sandığı kimseye arpalık olarak kullandırtmayız. İlçelerde birer tane temsilci seçilirken Nevşehir merkezde iki temsilci seçilecektir. Üyeler kendilerine verilecek mühürlü kağıtlara merkezde iki adayın ilçelerde ise tek adayın ismini yazarak sandığa atacaktır. dedi.

Başkan Urgenç’in konuşmasından sonra Nevşehir merkez ilksan delege adayları Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu ilkokulu müdürü Osman Doğan ve Güvercinlik İlkokulu müdürü Adnan Yıldız İlksan ile ilgili bir değerlendirme ve bilgi paylaşımında bulundular.

İlksan Merkez İlçe adayı Osman Doğan; konuşmasında her şeyden önce ahlaki bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Biz hep mücadele ettik. Görevden aldılar. Hakkımızı almak için mücadele ettik. Çoluğumuza çocuğumuza helal lokma götürmek için mücadele ettik. Haksızlığa hiçbir zaman boyun eğmedik. Helali haramı bilerek, kul hakkını bilerek görevimizi yerine getirdik. Bugün İlksan’a adayız. Sizlerin takdiri ile sizleri en iyi şekilde temsil edeceğimize, sandıkta sizlerin parasını koruyacağımıza ve İlksan’ı sizlere nasıl daha yararlı hale getireceğiz bunun mücadelesini vereceğiz. Diyerek İlksan hususunda destek istedi. Osman Doğan İlksan ve Polsan-Oyak karşılaştırmasında yapılan kasıtlı ve yanlış değerlendirmelere de açıklık getirdi. İlksan’a maaşın %2’si kesilmektedir. Polsan ve Oyak’ta ise %8-10 kesinti yapılmaktadır. İlksan emeklisine 50 bin Tl civarında ikramiye verirken Polsan ancak iki katını vermektedir. Arkadaşlar polis ve askeri personelin maaşları niçin öğretmen maaşının bir buçuk iki katıda bizim maaşımız asgari ücretliye yaklaştı. Önce bunu bir sorgulasınlar sendikal beceriksizliklerinin hesabını öğretmen arkadaşlarımıza versinler. Dedi.

İlksan Merkez İlçe adayı Adnan Yıldız ise Kıymetli arkadaşlarım Bende Osman hocam gibi hep mağdur oldum. Ama devlete ihanet etmedik. Mücadele ettik. Bugün Güvercinlik ilkokulunda çalışıyorum. Bugün geldiğimiz noktada sandıkta bizim birikimlerimiz oldu. Şu an İlksan gelir fazlası olan bir duruma geldi. Nakit 2.1 milyon ve yaklaşık 3 milyara likiditesi mevcut. Biz yönetime geldiğimizde emeklisine bir maaş ikramiye veren İlksan bugün 10 maaş ikramiye veren bir konuma gelmiştir. Biz bunu nasıl 12 ye 15’e çıkartırız bunun derdindeyiz. Yaklaşık 10 kalemde yardım yapan bir sandık konumuna getirdik. İnşallah sizlerin desteği ile seçilerek daha fayda sağlayan bir sandık haline getireceğiz. Onlar kapatmak için ısrarla zarar eden bir sandık vurgusu yaparak üyelerin mağduriyetine neden olacak ısrarda iken biz İlksan üyeleri mağdur olmasın diye üyelerine daha fazla sosyal yardım ve emekli ikramiyesi versin diye İlksan’ı yaşatacağız. Hayatın her anında üyesinin yanında olmaya da devam edeceğiz. 2022 yılında ise isteyen üyeye emekli ikramiyesi, isteyen üyeye ise emekli aylığı verme projesini gerçekleştireceğiz.

Sağlık alanında da yardımları artıracağız. Termal kaplıca, öğrenci yurtları, özel okul, yaşlı bakım evleri vb. başlayan projeleri ile üyelerine kazandırmaya devam edecektir. Dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu