BölgeManşetler

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “İnternet Yasası Anadolu Basınının yok edilme projesidir.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, internet yasasının Anadolu basınını yok etme projesi olduğunu söyledi.

TGF Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel başkan yardımcıları Levent Altun ve  Necmi Işıksal ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Mali Sekreteri Derya Akbıyık’a hem başsağlığı diledi hem de basının içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Genel başkan Yılmaz Karaca,

“Basın Yasası diye bir olay çıkardılar bu tamamen Anadolu Basınının yok edilişinin bir işareti. 900 tane günlük Resmi İlan alan gazetelerin sadece 400 tanesi bu internet sitesine müracaat edebildi 400 tanesi edemedi. Bazı ilde 4, bazı ilde 6, bazı illerde 8 büyükşehirlerde de 12 kadro mecburiyeti getirildi. Zaten Anadolu’da 4-6 ve 7 kadroyu zor getirenlere artı birde 4-6-8 kadro getirilerek işin içinden çıkılamaz bir hale getirildi. Haftalık ve aylık çıkan gazetelere kadro zorunluluğu getirildi. İnternet Sitesi olanlara da zorunluluk getirildi. Bu nedenle maalesef Türkiye’de bu işe sadece 412 günlük gazete ve yaygın internet siteleri müracaat etti. 2 bin 500-3 bin olan haftalık, aylık ve internet sitelerden 112 kişi müracaat etti. Bu ne demektir? Anadolu Basını tamamen kitlenmiş durumdadır.

Bir çıkmazın içerisindeyiz. Çıkmazın içerisinden çıkmak içinde yeni yönetimden mutlaka bu çarpık Basın Yasasının düzeltilmesini istiyoruz. İletişim Dairesinin de Basın Yayın Genel Müdürlüğü döneminde olduğu gibi basınla ilgilenmesini istiyoruz. Bugün İletişim Dairesinin bütçesi yetmiyor yeni bir bütçe isteniyor yani basına ne destek verdi ki bütçesi yetmemiş merak ediyorum. Bu bütçenin içerisinde Anadolu Basınına 1 TL destek vermemektedir. Anadolu Basını sadece Resmi İlanlardan alınan desteklerle devam etmek durumunda! Ayrıca televizyonların durumu da facia! Uydu bedelleri ödenemeyecek durumda. Radyoların durumu facia ve hiçbir destek alamıyor. Bunların düzeltilmesi lazım düzeltilmesi içinde mutlaka basına önem veren, basının geleceğinin yok olmaması için çalışacak bir yönetime ihtiyacımız var.

Devletimizden, cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten Anadolu Basınının ayağa kalkabileceği yeni bir yasa düzenleyerek haklarımızın verilmesini biran önce isteyeceğiz” diye konuştu.

Genel başkan Yılmaz Karaca, sözlerini “28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Anadolu basınının sorunlarını çözecek bir ismin kazanmasını temenni ediyoruz” şeklinde tamamladı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu