BölgeManşetler

Rektör Aktekin, Araştırma Projesi Gerçekleştiren Akademisyenleri Makamında Kabul Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Nevşehir Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet Araştırması: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Örneği” isimli projeyi gerçekleştiren NEVÜ’lü akademisyenleri kabul etti.

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Neval Karanfil, proje araştırmacısı Doç. Dr. Zehra Çalışkan ve Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin’den oluşan proje ekibini makamında kabul eden Rektör Aktekin,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Üniversitelerin sahip olduğu nitelikli akademik kadrolarıyla ülke ve bölge kalkınmasında söz sahibi ve üst düzey eğitim veren kurumlar olduğuna dikkat çeken Rektör Aktekin, böylesi projelerin üniversite-şehir, üniversite bölge-iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Aile kurumunun toplumların refah ve gelişmelerindeki belirleyici önemini vurgulayan Rektör Aktekin, toplumsal dokuları sağlamlaştırmak veya muhtemel sorunları çözmek için ilk önce bilimsel durum tespiti yapılması gerektiğini kaydetti. “Nevşehir Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet Araştırması: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Örneği”  adlı çalışmanın toplumsal açıdan önemli bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Rektör Aktekin gerçekleştirdikleri başarılı proje çalışmalarından dolayı NEVÜ’lü akademisyenleri tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

“Nevşehir Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet Araştırması: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Örneği” isimli proje hakkında Rektör Aktekin’e bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür eden proje araştırma ve yürütücüsü akademisyenler de; elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlardan hareketle getirilen önerilerin Nevşehir Valiliği’ne sunulduğunu,  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in projenin gerçekleştirilmesindeki emek ve katkılarından dolayı takdir ve teşekkürlerini ifade ettiğini belirttiler.

Nevşehir Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet Araştırması: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Örneği” Projesi Hakkında

Nevşehir’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Nevşehir İl Eylem Planı kapsamında, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından planlanan ve Nevşehir Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından desteklenerek üç (3) aşamada gerçekleştirilen “Nevşehir Aile İçi Kadına Yönelik Şiddet Araştırması: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Örneği” isimli proje, başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.

Proje yürütücülüğünü Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neval Karanfil’in üstlendiği çalışmada, Doç. Dr. Zehra Çalışkan, Doç. Dr. Ayşegül Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri, Arş. Gör. Dr. Bahriye Kaplan, Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin, Doç. Dr. Çağdaş Ümit Yazgan ve Arş. Gör. Mevlüt Uğurlu proje araştırmacıları arasında yer almışlardır.

2021-2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmada, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde toplam yaklaşık 1500 evli kadın ve erkek katılımcıya ulaşılarak anket uygulanmış, elde edilen veriler aracılığıyla; kadına yönelik şiddet türleri, şiddet risk faktörleri, şiddet karşısında gösterilen bireysel ve toplumsal tepkiler gibi unsurlar ele alınmıştır. Elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlardan hareketle getirilen öneriler Nevşehir Valiliği’ne sunulmuştur.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu