BölgeManşetler

Nevşehir’de Dinamik Denetimler Sürüyor

İçişleri Bakanlığının 81 il Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de koronavirüs ile mücadelede dinamik denetimler yapılıyor.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirilen denetimler bugün alışveriş merkezlerinde devam etti. İşyerlerini ziyaret eden Vali Becel, koronavirüs ile mücadelenin hep birlikte yapılması gerektiğine dikkat çekerek işyerlerinin kapanmaması ve salgının bir an önce son bulması için vatandaşların da destek olmasının önemine vurgu yaptı.

Denetimler sırasında gazetecilere açıklama yapan Vali İnci Sezer Becel, dinamik denetim sürecinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de aralıksız devam ettiğini ifade ederek yapılan denetimlerin rehberlik ettiğini vatandaşlarında önemli sorumlulukları olduğunu söyledi.

Vali Becel, “Biz Nevşehir olarak sarı risk grubundaydık ama şu anda kırmızı risk grubunda yer aldık. Bu durum bize vaka sayılarımızın artmasını göz önünde bulundurarak biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Hafta sonundan itibaren ilimizde Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.  Okullarımızda 8 ve 12. sınıflar ile ilkokullarımız ve ana sınıflarımız haricinde ara sınıflarımızda uzaktan eğitim sistemine geçtik. Çocuklarımızın tam gün olarak okullara gidebilmesi için önümüzdeki bahar ve yaz aylarını daha iyi geçirebilmek için özelikle Ramazan ayı içerisindeki sokağa çıkma yasaklarında kısıtlamalara çok daha fazla dikkat edelim. Yaşadığımız her bir can kaybı ve her bir vaka bizim için büyük üzüntülere neden oluyor. Yaşadığımız bu süreç tek başına emniyetin, jandarmanın yapacağı denetimlerle aşılabilecek bir süreç değil. Hep birlikte hareket ettiğimiz, vatandaşlarımız kurallara daha çok uyduğu zaman başarabileceğimiz bir süreç” dedi.

Nevşehir’in koronavirüs ile mücadelesine en başından beri hep güvendiklerinin altını çizen Vali Becel, “Vatandaşlarımıza güveniyoruz, biz herkesin işyerinin, herkesin kazanç sağlayacağı mekânların açık olmasını istiyoruz. Ama tabi pandemi ile mücadeleyi tamamlamadan bunun olması mümkün görünmüyor. Bir taraftan da aşı süreci devam ediyor. Bugün ilimizde hem BioNTech hem de Sinovac aşılamaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla aşılamanın artması, tedbirlere uyumun artması ile vaka sayılarının azalması için çalışıyor, gayret ediyoruz” diye konuştu.

Vali İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirilen denetimlere İl Jandarma Komutanı Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı katıldı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu