Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Hasta Hizmeti Sunmaya Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde halka açık olarak ağız ve diş sağlığı alanlarında hizmet verecek olan ‘Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ düzenlenen törenle açıldı.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde hizmet verecek olan ‘Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışına; Nevşehir Valisi Ali Fidan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık, Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Aksaray Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Eser, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sinan Topçuoğlu, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı yönetimi, protokol üyeleri, hayırseverler, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat İçen’in, merkez hakkında katılımcılara bilgi vermesiyle başlayan törenin açılışında konuşan NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, “Açılışını gerçekleştireceğimiz  ve üniversitemizin sağlık alanında şehre açılan yüzü olacak olan merkezimizle vatandaşlarımıza sunulan diş sağlığı ve tedavisi hizmetlerinin kalitesini nitelik ve nicelik olarak yükseltme hedefindeyiz. Ayrıca genç, dinamik ve kendi alanlarında uzman kıymetli öğretim üyesi kadromuzla da geleceğin ‘Diş Hekimlerini’ en donanımlı şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Rektör Aktekin: Üniversite Olarak Sağlık Turizmi Alanında da İhtisaslaşmayı Hedefliyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisas üniversitesi olarak şehre ve bölgeye yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitesi olarak sağlık turizmi alanında da ihtisaslaşan üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.

Aktekin, “Bugün burada Sayın Valimiz ve siz değerli katılımcılarımız eşliğinde birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz ve ülkemizin teknolojik anlamda en modern cihazlarına sahip üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizi üniversitemize, şehrimize ve ülkemize kazandırmanın haklı heyecan ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite olarak tarihte değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliği ile dünyanın ve ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan bölgemizin bu zenginliklerini araştırma, yeni verileri ortaya çıkararak bunları gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yürütüyoruz.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki üniversite olarak bundan sonraki hedeflerimiz arasında ‘Sağlık Turizm Alanı’nda ihtisaslaşan bir üniversite olmak. Çünkü bulunduğumuz şehir ve bölgemiz yer altı sıcak su kaynaklarıyla ve sağlık alanındaki güçlü alt yapısıyla bu zenginliğe sahip. Üniversitemiz de nitelikli ve nicelik açısından bu zenginliğe öncülük edecek imkan ve kadroya sahip bir üniversite” dedi.

Aktekin: Türkiye’nin En Modern ve Donanımlı Fakülte İle Hastanemizin İnşaatı Hızla Yükseliyor

Aktekin devamında “Açılışını yapacağımız üniversitemiz Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin faaliyete geçebilmesi için Sağlık Bakanlığımızdan gerekli ‘Ruhsat Belgesi ve Faaliyet İzin Belgemizi’ alırken,  SGK ile de Hizmet Protokolümüzü imzaladık.  Artık üniversite olarak bugünden itibaren 28 ünitlik Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizle ağız ve diş sağlığı üzerine hasta kabulüne de başlıyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz Mayıs ayında değerli protokol üyelerimizin, hayırseverlerimizin ve davetlilerimizin katılımlarıyla temelini attığımız 13.500 m2’lik kapalı alana sahip Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Hastane binamızın inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

4500 m2 alanı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Bloğu ve 9000 m2’si ise Diş Hastanesi olacak şekilde planladığımız Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanemizin Eğitim Bloğu kısmında konferans salonu, öğrencilerimiz için derslikler, uygulama laboratuvarları ile akademik ve idari personellerimiz için çalışma ofisleri yer alacak. 13500 m2’lik alanının 9000 m2’sini kapsayacak olan ve içerisinde 89 diş ünitesi,  8 yatak kapasitesi,  8 Anabilim Dalı Başkanlığı, nöbet polikliniği, lokal ameliyathane ve yataklı servis ile modern teknolojinin tüm imkanlarının yer alacağı Uygulama Hastanesi kısmı ise gün içerisinde 500 hastaya alanında uzman bir ekiple sadece nicelik değil nitelik yönünden de kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti verecek. Böylelikle Türkiye’nin en modern ve donanımlı fakülte ile hastanesini üniversitemize ve şehrimize kazandırmış olacağız.

Sözlerimi tamamlarken katılımlarınızla onurlandırdığınız Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizin üniversitemize, Nevşehir’imize ve tüm milletimize şimdiden hayırlı olmasını dilerken, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, YÖK Başkanımıza ve YÖK üyelerimize, Nevşehir Valimiz ve Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Sayın Ali Fidan ve vakfımızın değerli üyeleri ve bağışçılarına, Nevşehir Milletvekillerimize ve Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere tüm paydaşlarımıza, hayırsever iş insanlarımıza, Diş Hekimliği Fakültesi dekanımız ve öğretim elemanları olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize, emeği geçen herkese vermiş oldukları desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Savran: Şehrimiz İçin Büyük Bir Kazanım

Açılışta konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, öğrencilerin eğitim-öğretimleri ile birlikte önemli çalışmalar yürüten NEVÜ’nün, ağız ve diş sağlı alanında halka açık olarak hizmete sunduğu Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin şehir için büyük kazanım olduğunu söyledi.

Vali Fidan: Artık Vatandaşlarımızın Dişleri Emin Ellerde ve Başka Şehirlere Gitmelerine Gerek Kalmayacak

Açılışı yapılan ‘Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin şehre ve tüm Nevşehir halkı için hayırlı olmasını dileyen Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemiz ülkemize, devletimize ve tüm insanlığa en iyi şekilde hizmet edecek gençleri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde. Bununla birlikte yaptığı önemli akademik ve bilimsel çalışmalarla da şehrimizin gelişime önemli katkılar sağlamakta.

Bugün açılışını yapacağımız ve içerisinde modern laboratuvarları, ameliyathaneleri ve tedavi üniteleriyle şehrimiz modern bir ağız ve diş sağlı merkezine kavuşmuş oldu.. Artık vatandaşlarımızın dişleri emin ellerde ve başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacak. Ben bu vesileyle bu önemli merkezin şehrimize ve üniversitemize bir kez daha hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dualar Eşliğinde Açılışı Gerçekleştirildi

NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş tarafından edilen duanın ardından  katılımcılar eşliğinde NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışını gerçekleştiren Nevşehir Valisi Ali Fidan, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Kendilerine içerisinde ‘Ortodonti’, ‘Pedodonti’, ‘Protetik Diş Tedavisi’, ‘Endodonti’, ‘Restorotif Diş Tedavisi’, ‘Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi’, ‘Periodontoloji’, ‘Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi’, ‘Lokal Ameliyathane’, ‘Sterilizasyon’ ‘Özel Klinik’, ‘Entegre Klinik’, ‘Mahkum Kliniği’ bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve öğrencilerin uygulama alanları hakkında bilgiler verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu