Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

“Ücretli öğretmene verilen ücret öğretmenlik mesleğine hakarettir”

NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Her iki sistemin kaldırılamıyorsa bile ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere verilen maaşların mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Ücretli bir öğretmen Eylül ayında kadroya geçirilmez ise aylık 7-8 bin lira gibi bir ücret alacak. Siz asgari ücreti 11 bin küsür yapmışınız. Okulda ders veren ücretli öğretmene 7-8 bin lira ücret veriyorsunuz. Bu öğretmenlik mesleğine yapılmış en büyük hakarettir. Bunun en kısa zamanda düzeltilmesi gerekiyor. Ücretli öğretmenin maaşının en düşük memur maaşına getirilmesi gerekiyor. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kalkmalı. Eğer yapamıyorsanız en azından bu insanlara da daha yüksek bir maaş imkânı tanınmalı. Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen olarak bizim öncelikli taleplerimizden biri de budur” açıklamalarında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu