Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

İl Eğitim Şûrâsı sona erdi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Nevşehir Şubesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen "İl Eğitim Şûrâsı" sona erdi.

ÖĞ-DER Nevşehir Şubesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen “İl Eğitim Şûrâsı” Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcıları Hamdi Sürücü, Bayram Bölükbaş, Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, idareci ve öğretmenlerin katıldığı program, değerler eğitimi üzerine yapılan sunumlar ve soru cevap kısımlarından oluştu.

Nevşehir ÖĞ-DER Şube Başkanı Üsame Telis’in açılış konuşması ve ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı Sürücü’nün konuşmalarıyla başlayan program tanıtım sinevizyonları gösterimi ile devam etti.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Biçkes’in yaptığı programda, mevcut eğitim paradigmaları üzerine sunum yapan Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Baki Öztürk, seküler-pozitivist pedagoji, Katolik-Hristiyan pedagoji ve Fıtrat-Yaratılış paradigmaları üzerine analizlerini gerçekleştirerek fıtrat temelli eğitimde öne çıkan 8 temel kavramın öneminden bahsetti.

Doç. Dr. Hasan Çetinel de postmodern iklimde değerler eğitiminin imkanı konusu üzerine sunumunu gerçekleştirerek asıl meselenin dert sahibi, uğrunda fedakarlık yapılabilecek idealleri olan insanların var olmasında olduğunu, bu insanlarla değerler eğitiminin imkanının oluşturulabileceğini belirtti.

Serhat Uluer ise değerler eğitimi uygulamalarının nasıl olması gerektiği ve örnek uygulamaları aktararak katılımcılarla interaktif bir şekilde yaptığı etkinlikle sunumunu tamamladı.

Katılımcıların memnuniyetlerini ifade ettikleri ve bu tarz çalışmaların daha da artırılması gerekliliğinin vurgulandığı program, katılımcılara teşekkür ve sunum yapan hocalara plaket takdimi ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu