BölgeManşetler

NEVÜ Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Serkan Şahinkaya Görevlendirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcılığı görevine, Prof. Dr. Serkan Şahinkaya görevlendirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13/a maddesi uyarınca NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in 06.04.2021 tarihli Olur’u ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcılığına görevlendirildi.

Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’nın Özgeçmişi

2003 yılında Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun olan Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 2012 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başlayan ve Çevre Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda görev alan Şahinkaya, 2014 yılında Çevre Mühendisliği alanında Doçent unvanı aldı.

2014  – 2017 yılları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi “Bilim – Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin kurucu müdürlüğü vazifesini yürüten Prof. Dr. Şahinkaya, 2016 ve 2017 yıllarında Sanayi & Teknoloji Bakanlığı, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Nevşehir İl Temsilciliği vazifesi ile Nevşehir ili sanayinde araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) kültürünün geliştirilmesi ve nitelikli endüstriyel ürünlerin üretilebilirliği üzerine çalışmalarda bulundu.

Farklı sektörlerde 150’den fazla endüstriyel tesisin sürdürülebilir çevresel kalkınması üzerine iş birlikleri yaparak, akademik raporlar hazırlayan Şahinkaya, 2020 yılında Stanford Üniversitesindeki bilim insanları tarafından hazırlanan ve Dünya genelindeki 7 milyon bilim insanı arasından seçilen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeye hak kazandı.

Rektör danışmanlığı, Araştırma merkezi müdürlüğü, Bölüm başkanlığı ve Anabilim dalı başkanlığı gibi görevleri gerçekleştiren ve Çevre Mühendisliği alanında uluslararası konferanslar düzenleyen, ulusal ve uluslararası dergilerde arıtma teknolojilerinin geliştirilmesi üzerine yayımlanmış çok sayıda makalesi ile kongre ve sempozyumlarda sunulmuş tebliğleri bulunan Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu