Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Öğretim Üyesi Yener’den Kişisel Resim Sergisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, kendisi gibi ressam olan annesine ait yağlı boya resimlerin yer aldığı sergi açtı.

NEVÜ Dekan Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, kendi kişisel sergisinden ve babası ünlü Ressam Mümtaz Yener’den sonra bu kez de yine aynı mekânda, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde annesi Şadan Arabul Yener’in 27 yağlıboya eserden oluşan kişisel sergisini düzenledi.

Sergi, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, ilçe protokolü, üniversitenin akademik ve idari personeli ve davetlilerin katılımıyla açıldı.

Protokolün ve sanatseverlerin buluşturulduğu sergide yer alan yağlı boya eserler hakkında katılımcılara bilgi veren Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, serginin 10 Temmuz 2023 tarihine kadar sanatseverlere açık olduğunu belirtti.

Şadan Arabul Yener Hakkında

İstanbul’da 1930 yılında doğan Şadan Arabul Yener, İstanbul Beyoğlu 6. Daire’de 1913 yılında Belediye Başkanı olan (Şehremaneti) Hafız Mustafa (ARABUL) Bey’in kızıdır. Resim Hocası ise 62 yıl evli kaldığı Ressam Mümtaz Yener’dir ve Şadan Yener resim yapmanın yanı sıra İstanbul’da 50 yıl boyunca Arabul Reklam Ajansı’nı yönetmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu